Bany de realitat als Estats Units: els estímuls no arribaran abans de les eleccions

"Tenir un acord tancat i implementar-lo abans de les eleccions serà difícil" assegura el secretari del Tresor

Per

Bolsamania | 14 oct, 2020

Les ajudes econòmiques contra la Covid-19 als Estats Units no arribaran abans de les eleccions. Era un secret a veus però fins avui els líders del país nord-americà no s'havien pronunciat sobre aquest tema. L'encarregat de donar un bany de realitat a la població i els mercats ha estat Steven Mnuchin, secretari del Tresor dels Estats Units.

"En aquest moment, tenir un acord tancat i implementar-lo abans de les eleccions serà difícil", ha assegurat Mnuchin. Les negociacions que ja duren mesos estan encara lluny d'arribar a un punt en comú. "Les posicions en la negociació encara estan lluny les unes de les altres", ha matisat.

Que no aconsegueixin acostar posicions no està dinamitant les ganes de totes dues parts d'arribar a un acord, de fet, segons explica Mnuchin "encara estem treballant per tancar el paquet d'estímuls".

Malgrat que era una cosa que els experts donaven per feta, les declaracions de Mnuchin han enxampat per sorpresa el mercat. Tant que després de conèixer-se Wall Street ha fet un gir. Els principals índexs novaiorquesos cotitzen amb caigudes pròximes a l'1% després d'un inici alcista.

Les paraules de Mnuchin es produeixen després que la Casa Blanca hagi posat sobre la taula una proposta de 1,8 bilions de dòlars, la més generosa fins avui. Una xifra que no va convèncer a Nancy Pelosi, presidenta de la Cambra de Representants, que va assegurar després de conèixer la quantitat que “queda significativament per sota” del que es necessita.

Últimas noticias