PharmaMar es desploma tot i presentar dades favorables sobre Zepsyre a l'ASCO

Ha anunciat nous resultats sobre el compost aquest cap de setmana

Per

Europa Press | 03 jun, 2019

Actualitzat : 18:03

PHARMA MAR

17:35 21/05/24

  • 36,02
  • 0,22%0,08
  • Max: 36,36
  • Min: 34,80
  • Volume: -
  • MM 200 : 34,33

PharmaMar s'ha desplomat un 16% aquest dilluns després de presentar aquest cap de setmana, al congrés ASCO (American Society of Clinical Oncology), els resultats de l'estudi en fase II de Lurbinectedina (Zepsyre) com a agent únic per al tractament de càncer de pulmó microcític recidivant. La companyia ha organitzat una teleconferència per explicar als inversors aquests resultats que tindrà lloc demà dimarts, a les 14.00 hora espanyola.

La companyia ja havia anticipat que els resultats d'aquest assaig anaven a ser bons. De fet, ASCO va seleccionar els resultats d'aquest assaig per a les reunions 'Best of ASCO', que trien el més destacat del Congrés Anual.

Els resultats d'aquest assaig, que va aconseguir el seu objectiu primari, han estat presentats durant una ponència pel Dr. Luis Paz-Ares, Cap del Servei d'Oncologia de l'Hospital Universitari 12 d'Octubre de Madrid i autor principal de l'estudi.

Durant la seva presentació, titulada Efficacy and safety profile of lurbinectedin in second-line SCLC patients: Results from a phase II single-agent trial, el doctor Paz-Ares ha actualitzat les dades de l'estudi de Lurbinectedina en què ha mostrat una taxa de Resposta Global (ORR) del 35,2% en la població total i el 45% en pacients sensibles (dies CTFI = 90, és a dir, aquells que han patit una recaiguda de la malaltia durant un període superior o igual a 90 dies) i del 22,2% en pacients resistents (dies CTFI <90, és a dir, aquells pacients que han patit una recaiguda de la malaltia en un període inferior a 90 dies).

"Lurbinectedina s'està mostrant com una nova potencial alternativa de tractament per al càncer de pulmó microcític en segona línia, on, fins ara, no s'ha produït cap avanç des de fa més de dues dècades", comenta el doctor.

La Taxa de Control de la Malaltia (DCR) va ser del 68,6% en la població general, 81,7% en els pacients sensibles i 51,1% en pacients resistents. La mitjana de la Durada de la Resposta (DOR) va ser de 5,3 mesos en la població general, 6,2 mesos en els pacients sensibles i 4,7 mesos en pacients resistents.

La mitjana de la Supervivència Lliure de Progressió (PFS) va ser de 3,9 mesos en la població general, 4,6 mesos en els pacients sensibles i 2,6 mesos en pacients resistents. La mitjana de Supervivència Global (US) va ser de 9,3 mesos en la població general, 11,9 mesos en els pacients sensibles i 5,0 mesos en pacients resistents.

"Haver estat elegit per presentar resultats positius durant l'ASCO és un honor per a qualsevol companyia farmacèutica. Aquests resultats demostren que Lurbinectedina és un fort candidat per esdevenir una alternativa terapèutica per als pacients amb càncer de pulmó microcític, una gran necessitat mèdica no coberta", explica José María Fernández, president de PharmaMar.

Pel que fa a la seguretat del producte, Lurbinectedina ha mostrat un perfil de seguretat favorable i manejable, explica la companyia. Els efectes adversos relacionats amb el tractament més comuns han estat la neutropènia, les nàusees o vòmits i la fatiga.

Com a referència, les dades mostrades per Lurbinectedina milloren amb les dades incloses a la fitxa tècnica de Topotecan a la FDA (no són estudis comparables cara a cara), l'última molècula aprovada per al tractament de segona línia, el 1996. Aquesta diferència entre els resultats de les dues molècules, tot i no ser estudis comparables cara a cara, fan que Lurbinectedina sorgeixi com una nova alternativa potencial de tractament per al càncer de pulmó microcític en segona línia.

L'estudi de Lurbinectedina com a agent únic és un assaig multicèntric, de fase II, d'un sol braç, en què han participat 105 pacients, reclutats en 39 centres en nou països d'Europa i EUA, que estudia la seguretat i eficàcia de Lurbinectedina en segona línia de càncer de pulmó microcític.

Cal destacar que, abans d'aquesta caiguda, PharmaMar pujava més d'un 100% l'any. També és important subratllar que s'ha topat amb la resistència dels 2,60 euros, que es considera molt fort.

Últimas noticias