Els EUA demana als governadors que estiguin llestos per a distribuir vaccins l'1 de novembre

Segons una carta del director dels Centres per al Control i la Prevenció de Malalties

Per

Bolsamania | 03 set, 2020

Actualitzat : 14:15

El Govern estatunidenc li ha dit als Estats que es preparin perquè el vaccí contra el coronavirus estigui llesta per a ser distribuïda l'1 de novembre.

En una carta als governadors amb data del 27 d'agost, Robert Redfield, director dels Centres per al Control i la Prevenció de Malalties dels EUA, ha afirmat que els Estats "en un futur proper" rebran sol·licituds de permís de McKesson Corp, que ha estat contractat per la CDC per distribuir vaccins a llocs que inclouen departaments de salut i hospitals estatals i locals.

"Els CDC demanen urgentment la seva ajuda per agilitar les sol·licituds d'aquestes instal·lacions de distribució i, si és necessari, li demana que consideri la possibilitat de renunciar als requisits que impedirien que aquestes instal·lacions siguin plenament operatives per a l'1 de novembre de 2020", va escriure Redfield.

Associated Press va tenir accés a aquesta carta que va ser revelada per primera vegada per McClatchy.

El CDC també va enviar tres documents de planificació a alguns departaments de salut que incloïen possibles terminis per quan els vaccins estiguin disponibles. Els documents s'utilitzaran per desenvolupar plans de vacunació primerenca, segons un dels documents, que esbossava un escenari en el qual el vaccins podria estar disponible tan aviat com a la fi d'octubre.

"El panorama del vaccí de la Covid-19 està evolucionant i és incert, i aquests escenaris poden evolucionar a mesura que es disposi de més informació", diu el document.

Un altre dels documents assenyala que les dosis limitades del vaccí de la Covid-19 podrien estar disponibles a principis de novembre i que el subministrament augmentarà substancialment en 2021.

As documents s'urgeix els funcionaris de salut a determinar ara quins grups han de tenir prioritat per a un vaccí, que identifiquin els proveïdors que l'administraran i prenguin altres mesures per preparar-se. Els documents de planificació van ser publicats The New York Times.

Últimas noticias