Els experts avisen: la correcció del dòlar després del 'QE' il·limitat de la Fed no durarà

"La corba d'afectats pel COVID19 ha de començar a baixar perquè hi hagi un canvi de tendència"

Per

Bolsamania | 24 mar, 2020

El dòlar corregeix de manera parcial el seu brutal ‘ral·li’ dels últims dies davant tots els seus rivals aquest dimarts i els deixa descansar una mica, cosa especialment necessària per a les monedes de les divises emergents, que han deixat mínims històrics aquestes últimes jornades davant del ‘bitllet verd’, com és el cas del peso mexicà que es recupera cap a 24,90 pesos per dòlar després dels mínims històrics de 25,00 pesos. L'índex del dòlar, que mesura el comportant de la moneda contra una cistella de divises rivals ha caigut per sota dels 101,50 punts, després d'haver-se enfilat a 103 punts divendres passat i aquest dilluns, nivells no vists des d'inicis de gener de 2017.

L'euro es recupera aquest dimarts, i puja més d'un 1%, situant-se per sobre d'1,08 dòlars, després d'haver arribat a mínims que no s'havien vist des d'abril de 2017, a 1,0637 dòlars, i del tancament setmanal a 1,0697 dòlars. Això va confirmar el tancament de l'anomenat ‘gap de macrón’, el buit alcista que la moneda única es va deixar al gràfic després de les eleccions presidencials franceses de fa gairebé tres anys, en les quals l'actual president francès, Emmanuel Macron, va derrotar a la ultradreta de Marine Le Pen.

Quant al ien, s'ha negociat en 110,25 iens per dòlar després de tocar un mínim a 111,28 iens. La lliura també remunta, encara que segueix encapsulada en el rang dibuixat els últims dies, entre 1,15 i 1,17 dòlars; la moneda es manté a mínims de 35 anys.

No obstant això, els experts afirmen que les caigudes del dòlar ni suposen un canvi de tendència ni es prolongaran a llarg termini. En aquest moment, responen a les accions d'estímul de la Reserva Federal (Fed), que aquest dilluns va anunciar un ‘QE’ il·limitat; això va alleujar la tensió dels mercats i va oferir la certesa que no s'acabarà la liquiditat. Els inversors han reaccionat amb compres d'accions i d'actius de risc, la qual cosa impulsa les borses asiàtiques i els parquets europeus.

"Probablement veurem que el dòlar consolida per un temps, però la clau serà com responen també els altres bancs centrals", indica Khoon Goh, analista d'ANZ Bank. Si el Banc Central Europeu (BCE) i el Banc del Japó (BoJ) també comencen a anunciar més mesures pròpies, “això podria empènyer l'índex del dòlar a 105 en el curt termini”, afegeix.

Aquest expert assegura que l'única manera de veure un gir de tendència en la fortalesa del dòlar és que la corba d'infectats pel virus arribi al seu pic màxim i comencin a minvar. “Només així es posarà fi a l'onada de vendes fruit del pànic a les borses, bons i altres actius”, conclou Goh.

Últimas noticias