El PSOE respon a Iglesias: la coalició és "inviable" per la desconfiança

Critica que no hi hagi cap avanç en les seves propostes respecte a la posició del principi

Per

Bolsamania | 20 ago, 2019

Actualitzat : 15:58

El PSOE ha respost a les propostes enviades aquest dimarts a Unides Podem. Els socialistes destaquen que no hi ha cap avanç respecte a la posició que el partit de Pablo Iglesias ha mantingut des del principi, alhora que rebutgen el govern en coalició perquè considera que amb la investidura fallida es va evidenciar la seva "inviabilitat".

"En continguts, el document compta amb moltes de les mesures que ja van formar part del discurs d'investidura del candidat socialista a la Presidència del govern. No obstant això, no hi ha cap avanç respecte a la posició que Unides Podem ha mantingut des del principi", afirma el PSOE en un comunicat.

A ell, la formació liderada per Pedro Sánchez hi explica que la falta d'acord amb Unides Podem posa de manifest tres fets. El primer és el de la "diferent concepció sobre l'estructura del govern", ja que el PSOE defensa "únic govern, amb una estructura de funcionament clara i eficaç que eviti l'existència real de dos governs dins el mateix consell de ministres".

"La negociació i posterior votació parlamentària han contribuït a augmentar greument la desconfiança entre les dues formacions"

També apunten a les "importants diferències" que les dues formacions tenen en qüestions d'Estat, com Catalunya. La proposta que fa el PSOE és la del "diàleg dins de la legalitat, respecte a la Constitució i enfortiment de l'Estat autonòmic".

No obstant això, el punt més important pel qual els socialistes tornen a rebutjar la idea d'un govern en coalició és la de la desconfiança. "La negociació realitzada i la posterior votació parlamentària han contribuït a augmentar greument la desconfiança entre les dues formacions". Per això, creuen que "és el deure de tots els partits, també de Unides Podem" d'"explorar altres fórmules de governabilitat per a Espanya" i conviden els d'Iglesias a treballar en aquesta direcció.

D'altra banda, en relació a les trobades que Pedro Sánchez està tenint amb diferents organitzacions, el PSOE afirma que acabaran al llarg d'agost. Després, presentarà el seu "programa obert progressista per ser debatut amb la resta de forces polítiques, especialment amb Unides Podem". "Esperem que es pugui aconseguir un acord ampli que permeti desbloquejar la situació política i que, aviat, Espanya compti amb el govern que van votar de forma majoritària els espanyols: un govern progressista, feminista, ecologista i europeista liderat pel PSOE", conclouen.

Últimas noticias