Wall Street registra noves pujades després de viure la seva millor sessió des de juliol

Trump torna a la taula de negociació dels estímuls i el mercat ho celebra

Per

Bolsamania | 08 oct, 2020

Actualitzat : 15:55

Wall Street cotitza aquest dijous amb noves pujades després de tancar aquest dimecres amb la seva millor sessió des del mes de juliol. La reculada del president estatunidenc, Donald Trump, que acosta la nova ronda d'estímuls, va ser àmpliament celebrada pels principals índexs novaiorquesos.

Només una hora després d'aixecar-se virtualment de la taula de negociació a través del seu perfil de Twitter, Trump ja hi tornava, demanant una sèrie de condicions i assegurant que, si es concedien, signaria de seguida.

Aquestes exigències incloïen un nou xec de 1.200 dòlars com a prestació per als ciutadans i un nou salvavides a les aerolínies, un dels sectors clarament més maltractats per la pandèmia. "Fins i tot encara que existeix una certa incertesa sobre les negociacions dels estímuls, independentment del guanyador de les eleccions, els tindrem gairebé segur", asseguren els experts de Quadratic Capital.

"Davant aquesta citada incertesa és important que els inversors tinguin una cartera diversificada amb inversions no correlacionades entre si", afegeixen. Seguint en matèria macro, aquest dijous s'han conegut les dades d'atur setmanal als Estats Units. Les peticions inicials de desocupació s'han situat en 840.000, lleugerament per sobre de les 820.000 anticipades.

ALTRES MERCATS

En el mercat de matèries primeres, el barril West Texas, cotitza en aquests moments amb una pujada del 2,5% i recupera els 40 dòlars que va perdre en la jornada d'ahir. Per part seva, en el mercat de divises, l'euro es deprecia un 0,14% i es canvia a 1,1745 dòlars. I en el mercat de deute, la rendibilitat del bo estatunidenc a deu anys se situa en el 0,77%.

A l'altre costat de l'Atlàntic, l'Ibex avança posicions gràcies a les seves 'blue chips' i està ja a un sospir dels 7.000 punts. Finalment, a l'Àsia les borses han tancat també en verd enmig del clima d'optimisme.

Últimas noticias