Wall Street prossegueix el seu ral·li entre l'OPEP i els màxims històrics del Nasdaq

La Borsa de Nova York segueix descomptant una ràpida recuperació econòmica

Per

Bolsamania | 08 jun, 2020

Wall Street prolonga el seu ral·li i el Nasdaq es manté en zona de màxims històrics. La mirada de l'inversor es divideix aquest dilluns en dos fronts: a un costat, l'acord de l'OPEP+ i, a l'altre, la possible fusió entre AstraZeneca i Gilead.

Dins de Wall Street, els valors que més pugen són precisament els que més van caure per la crisi del coronavirus. Hoteleres, línies de creuers... celebren la reobertura del país i la principal economia del món.

Més encara després del cop de puny a la taula de divendres: els EUA ha creat 2,5 milions d'ocupacions al maig, enlloc de les pèrdues previstes de 7,5 milions de treballs. La dada, sorprenentment bona, no ha trigat a donar un nou impuls a les borses mundials, que ja registraven pujades malgrat les males dades macro.

"Sembla que el mercat baixista més sobtat de la història ha estat seguit d'una recuperació similar", reconeixen els analistes de Chaikin Analytics. "Malgrat que els contagis pugen en alguns estats, els inversors continuen veient el got mig ple durant als pròxims 12-18 mesos", afegeixen.

Una altra cita rellevant a l'agenda de l'inversor té lloc aquest dimecres. La Reserva Federal tornarà a publicar un comunicat seguit per una roda de premsa del seu president, Jerome Powell. S'espera que la Fed mantingui el seu programa de compres d'actius il·limitades per mantenir el ral·li dels mercats.

A l'altre costat de l'Atlàntic, el ral·li de l'Ibex també continua, i li queda molt poc per reconquerir els 8.000 punts. Finalment, a l'Àsia les borses han tancat en verd entre l'avanç del petroli i la bona dada d'ocupació dels EUA publicada divendres.

A d'altres mercats, el petroli West Texas cau un 1%, fins a 39,07 dòlars. A més, l'unça d'or puja un 0,5%, fins a 1.691 dòlars, mentre l'euro es devalua un 0,2% i es canvia a 1,1306 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo americà a 10 anys cotitza pla en el 0,90%.

I per anàlisi tècnica, si el Nasdaq supera els seus màxims amb claredat, "podríem acabar veient una extensió dels guanys fins al nivell dels 10.000 punts o fins i tot fins al nivell dels 10.200 punts", assegura César Nuez, analista de Bolsamanía.

"Per sota, el primer nivell de suport es troba en els 9.182 punts, mínims de la setmana passada. No obstant això, el suport clau es troba en els 8.359 punts, preus bastant allunyats dels actuals i per on passa la mitjana de 200 sessions", conclou aquest expert.

Últimas noticias