Suaus compres a Wall Street en una setmana curta per Acció de Gràcies

La Borsa de Nova York tancarà dijous i obrirà mitja sessió divendres

Per

Bolsamania | 20 nov, 2017

Actualitzat : 15:52

Compres molt moderades del 0,1 a Wall Street, en una setmana molt més curta del que és habitual als Estats Units per la festivitat d’'Acció de Gràcies'.

La Borsa de Nova York va tancar divendres amb pèrdues moderades. Per exemple, l'S&P 500 va caure un 0,3% la setmana passada, fins a 2.579 punts, però es revalora més d'un 15% en el que va d'any. En aquest sentit, els analistes d'UBS són optimistes amb l'evolució de Wall Street durant 2018. Aquests experts anticipen pujades del 12% per a l'S&P 500, fins a 2.900 punts, a finals del pròxim exercici.

"Veiem un mercat que pot avançar en 2018-2900 punts a l'S&P 500 com a escenari base, però que pot pujar encara més si s'aprova la reforma fiscal", afirmen. En aquest sentit, els experts d'Oxford Economics afirmen que "ara és quan comença la part dura" del projecte de llei per tirar endavant la reforma fiscal més ambiciosa plantejada als EUA durant els últims 30 anys.

Després que la Cambra Baixa del Congrés aprovés la setmana passada el seu projecte de llei, ara és el Senat el que ha d'aprovar el seu propi text (previsiblement després d'Acció de Gràcies). "Si el Senat té èxit, caldrà resoldre grans diferències entre els projectes de llei de la Cambra de Representants i del Senat", afirmen des d’Oxford Economics.

El secretari del Tresor, Steven Mnuchin, ha assenyalat que el seu objectiu és que el president Trump pugui signar la nova legislació abans de Nadal, encara que els terminis són molt ajustats perquè l'activitat del Congrés es redueix molt al desembre. El consens d'analistes preveu que la reforma fiscal sigui aprovada durant el primer trimestre de 2018.

ACCIÓ DE GRÀCIES

A nivell corporatiu, Amazon i Facebook han entrat en la licitació pels drets de retransmissió de la lliga espanyola de futbol, ​​que han de ser renovats a partir de la temporada 2019/2020. L'objectiu de La Lliga és arribar a aconseguir 2.300 milions d'euros pel nou contracte, dividits en 1.300 milions per l'emissió de les 38 jornades, 300 més que a la subhasta anterior, i que paguin 1.000 milions -400 més- per emetre les retransmissions fora d'Espanya.

Encara que el més important per a les empreses aquesta setmana és l'inici de la temporada nadalenca, que als EUA coincideix amb la festivitat d’'Acció de Gràcies'. Això implica també que Wall Street no obrirà les portes el proper dijous i que divendres arà només mitja sessió, de manera que la setmana borsària serà molt curta.

Aquests festius coincideixen a més amb el Black Friday i el Ciber Monday, els dies quan les empreses minoristes registren el major consum de l'any, tant a les botigues físiques com a través d'Internet. "El que realment importa és comprovar si les primeres vendes de la campanya nadalenca als EUA són bones, que és el que hauria de passar tenint en compte la magnífica situació de l'ocupació i la recent acceleració de PIB", afirmen des de Bankinter.

D'altra banda, el grup xinès de comerç electrònic Alibaba ha pagat 2.430 milions d'euros per adquirir una participació del 36,16% en la principal cadena de supermercats de la Xina, Sun Art. A més, Cavium puja amb molta força per l'interès comprador de Marvell Technology.

Al mercat de divises, l'euro cau un 0,05%, fins a 1,1787 dòlars, mentre el mercat descompta les dificultats que està trobant Angela Merkel per formar una coalició estable de govern a Alemanya. A més, el bitcoin ha marcat un nou màxim històric per sobre dels 8.000 dòlars.

Al mercat de matèries primeres, el cru West Texas cau un 0,3%, fins a 56,35 dòlars, mentre que el barril Brent cedeix un 0,8%, fins a 62,20 dòlars. Per la seva banda, l'unça d'or puja un 0,4%, fins a 1.291 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a deu anys baixa fins al 2,344%.

Últimas noticias