• "Les botigues físiques tenen un paper indispensable en els consumidors i s'han de millorar"
ep alibabacom
ALIBABA.COM

El gegant del comerç electrònic Alibaba ha anunciat una inversió de 22.400 milions de dòlars de Hong Kong (2.430 milions d'euros) per adquirir una participació agregada directa i indirecta del 36,16% en la principal cadena de supermercats de la Xina Sun Art. Aquesta operació s'emmarca en l'aliança estratègica segellada per la companyia que presideix Jack Ma junts amb Auchan Retail i Reuntex.

  • 69,07$
  • 0,28%
Sun Art opera en 29 províncies xinesa sota les marques Rt-Mart, Auchan i Auchan Minute

Segons ha informat Alibaba en un comunicat, del qual es fa ressò Europa Press, aquesta aliança busca "explorar noves oportunitats de venda minorista al sector de l'alimentació a la Xina". "Basant-nos en les fortaleses dels tres socis, l'aliança té com a objectiu presentar una nova experiència de compra als més de 1.300 milions de consumidors xinesos", ha apuntat a la nota.

D'aquesta manera, Alibaba adquirirà part de les accions de Reuntex a Sun Art, mentre que Auchan també augmentarà la seva participació en la cadena de supermercats. Amb aquesta transacció, Auchan Retail, Alibaba i Reuntex tindran aproximadament un 36,18%, un 36,16% i un 4,67% del capital, respectivament.

"Alibaba es complau d'unir-se a aquests socis per redefinir el comerç minorista tradicional a través de la transformació digital", ha dit el conseller delegat d’Alibaba, Daniel Zhang. "Les botigues físiques tenen un paper indispensable en els consumidors, han de millorar-se a través de la tecnologia basada en dades i a l'oferta de serveis personalitzats com a part de l'economia digital", ha assenyalat el grup.

Sun Art opera en 29 províncies xinesa sota les marques Rt-Mart, Auchan i Auchan Minute, i compta amb gairebé 450 hipermercats. Tots els establiments gestionats per la companyia es digitalitzaran i s'introduirà la tecnologia de dades per proporcionar una experiència més personalitzada.

Noticias relacionadas

contador