Wall Street allarga el seu rebot: els EUA es planteja reduir aranzels a la Xina

La notícia publicada per The Wall Street Journal ha animat els inversors

Per

Bolsamania | 17 gen, 2019

DJ INDUSTR AVERAGE

23:00 08/05/24

  • 39.056,39
  • 0,44%172,13
  • Max: 39.094,74
  • Min: 38.814,99
  • Volume: -
  • MM 200 : 36.236,14

Wall Street ha augmentat els seus guanys de manera destacada després que The Wall Street Journal hagi publicat que els EUA han plantejat rebaixar els aranzels a productes xinesos durant les negociacions comercials que manté amb el gegant asiàtic.

La Borsa de Nova York registrava signe mixt després dels guanys de les últimes sessions i setmanes, que han permès a l’S&P 500 revalorar-se més de l’11% des dels mínims anuals de 2018, registrats el passat 26 de desembre als 2.346 punts.

Els índexs s'havien pres un respir després de conèixer els febles resultats de Morgan Stanley i a l'espera que Netflix presenti els seus comptes després del tancament de mercat. A més, la filtració de la Casa Blanca es produeix després que s'hagi publicat que la justícia nord-americana ha ordenat una investigació criminal sobre Huawei Technologies per robar secrets empresarials a les companyies amb les quals fa negocis.

Des de l'Administració Trump, estan intentant donar suport al mercat amb notícies positives sobre les negociacions amb la Xina, al mateix temps que tracten d'apartar a un segon pla la greu tensió que està provocant el tema de Huawei al govern xinès.

Morgan Stanley ha arribat a caure un 6% després de decebre amb els seus beneficis, afectats per la volatilitat dels mercats com a principal factor negatiu. No obstant això, ha reduït la seva caiguda fins al 3%, beneficiat pel gir del mercat.

Les incerteses com el Brexit i la possible desacceleració de l'economia xinesa també són algunes de les variables que segueixen latents al mercat. Amb tot, el govern del gegant asiàtic va dur a terme aquest dimecres la seva major injecció econòmica diària al sistema bancari, cosa que va donar lloc a cert optimisme.

Pel que fa al Brexit, Theresa May va salvar la seva moció de censura amb un marge de 19 vots i els inversors queden a l'espera que tinguin lloc noves converses, tot i que May no ha assegurat que estigui tenint contacte directe amb el líder de l'oposició, Jeremy Corbyn.

ECONOMIA I ALTRES MERCATS

A l'àmbit macro, les peticions inicials d'atur han baixat més del que s'esperava, mentre les peticions contínues es mantenen per sota d’1,8 milions, cosa que segueix indicant una gran fortalesa del mercat laboral nord-americà.

A més, l'índex manufacturer de la Fed de Filadèlfia ha repuntat el gener fins a 17 des de 9,1, per sobre de la dada esperada de 10. Al mercat de matèries primeres, els EUA és notícia després de produir més petroli que mai, cosa que llasta els preus del cru. El barril West Texas cau un 1,7%, fins a 51,46 dòlars.

Pel que fa al tancament del govern federal, de moment no hi ha acord entre Donald Trump i el Congrés, a causa de l'exigència del president d'obtenir finançament per construir el mur amb Mèxic. Encara que el seu impacte econòmic és limitat, els analistes adverteixen que cada vegada és més gran.

Al mercat de divises, l'euro es deprecia lleugerament un 0,04% enfront del dòlar, fins als 1,1389 bitllets verds. I al mercat de deute, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins al 2,73%, mentre que el rendiment del bo a 2 anys avança fins al 2,56%.

GOLDMAN SACHS, "PLENAMENT INVERTIT"

Goldman Sachs no és baixista amb Wall Street de cara a 2019. Per això, des de l’influent banc nord-americà mantenen el consell d’"estar plenament invertits" en la renda variable nord-americana durant l'exercici actual. Una cosa que no comparteixen altres analistes, com Albert Edwards, de Société Générale.

"Els EUA segueix sent preeminent i les seves institucions són més fortes que un sol president i la seva administració. Per això, no pensem que el relatiu abaratiment d'altres mercats desenvolupats i emergents sigui suficient per provocar un canvi estratègic" d'assignació d'actius, afirma l'entitat.

Goldman justifica el seu consell perquè el "creixement econòmic i dels beneficis empresarials" no s'ha aturat, en un entorn de baixa inflació. "La nostra recomanació d'estar invertit, a causa de la fortalesa dels EUA, roman intacta". El gran risc és que "la caiguda de les accions continuï i creï la seva pròpia recessió", conclouen.

EL DARRER CONSELL DE BOGLE

Finalment, tanquem aquesta crònica amb l'últim consell que va llançar als inversors el mític Jack Bogle, fundador de Vanguard Group, que ha mort aquest dijous als 89 anys. "Els arbres no creixen fins al cel, i veig núvols a l'horitzó. No sé quan arribaran, però una mica de precaució extra hauria de ser la consigna", va afirmar.

També va afegir que l'estratègia adequada no consisteix a sortir completament del mercat o intentar anticipar quan formarà un sòl. En lloc d'això, Bogle aconsella "pensar realment el risc que estàs disposat a assumir" i fer alguns moviments defensius en les carteres.

Últimas noticias