Els 'chicharros' demanen pas mentre l'Ibex 'hiberna': val la pena jugar-se-la?

Títols com Service Point, Tubos Reunidos i Pescanova s'han disparat aquests últims dies

Per

Bolsamania | 13 oct, 2020

Actualitzat : 11:58

Octubre s'està caracteritzant pel moviment que s'està veient en els valors de petita capitalització, coneguts col·loquialment com 'chicharros'. Service Point ha arribat a pujar un 275% en tres dies, Tubos Reunidos s'ha disparat un 145% en tres jornades, Pescanova ha rebotat més d'un 40% en dues sessions, Fluidra ha registrat un ral·li del 20% aquesta última setmana...

El bon comportament dels valors petits queda evidenciat en el ranking dels millors del mercat espanyol en el saldo anual. La minera Berkeley és el títol que més es revalora el 2020 (+205%) i, dins del grup dels deu millors valors del nostre mercat en aquests deu mesos hi ha sis companyies petites més: Solaria (+170%), Urbas (+150%), Reig Jofre (+73%), Duro Felguera (+48%), Sevice Point (+47%) i Grenergy (+44%).

COMPRAR O NO COMPRAR, AQUESTA ÉS LA QÜESTIÓ

César Nuez, analista de Bolsamanía i responsable de Trader Watch, reconeix que el fet que l'Ibex estigui tan parat fa que els inversors busquin possibles guanys més ràpids (que també poden ser pèrdues) de mà dels 'chicharros'. Així i tot, no li n'agrada pràcticament cap, i solament s'arriscaria amb un d'ells: Fuidra.

"De tots ells, ara mateix recomano invertir en Fluidra perquè està trencant (a l'alça) i, encara que no té un volum salvatge, és un títol sòlid. És un valor per comprar ara mateix", explica.

Sobre Fluidra, José María Rodríguez, també analista de Bolsamanía, en té igualment una opinió positiva. En aquest sentit, subratlla que cal diferenciar entre uns valors petits i uns altres.

"Hi ha 'chicharros' i 'chicharros'. Per a mi Fluidra, que m'agrada, és més aviat una 'small cap', una empresa petita. 'Chicharro' té connotacions negatives i no ho relaciono amb aquesta companyia", explica. Un altre valor que li agrada entre els petits és Grenergy. Tant l'un com l'altre estan trencant màxims històrics.

Rodríguez veu així mateix amb bons ulls Elecnor, Biosearch o Correa (antiga Nicolás Correa). "Tots ells són alcistes en termes de mitjà i llarg termini, especialment Fluidra i Grenergy", explica, i afegeix: "Això és el que ens ha d'importar, la tendència de fons. Ek que s'està veient amb Service Point, Tubs Reunits, Pescanova... són rebots molt violents dins de claríssimes tendències baixistes de fons. El que passa amb això és que, gairebé sempre, quan l'inversor s'assabenta que s'estan produint, ja estem a la part final de les pujades, per la qual cosa existeix el risc d'arribar tard al mercat i incórrer en fortes caigudes", adverteix.

EL BON ANY DE FLUIDRA

Fluidra ha pujat més d'un 30% en aquest any tan convuls, beneficiada per l'impacte que la pandèmia de Covid-19 ha tingut en el seu negoci. Al contrari d'altres companyies, que han vist com els seus números se'n ressentien, Fluidra ha experimentat una pujada, perquè la tendència a quedar-se a casa ha disparat la construcció de piscines privades.

JP Morgan publicava un informe a principis de mes en què millorava la seva valoració sobre l'empresa (fins als 16 euros des dels anteriors 13,50 euros. Actualment cotitza gairebé en aquests 16 euros) per la previsió d'ingressos i l'estimació de més generació de flux de caixa. També considera el banc que fusionar-se amb Zodiac va permetre a Fluidra un lideratge global, pel potencial d'expansió que ofereix Amèrica del Nord, el principal mercat de piscines.

Quant a altres analistes, recentment JB Capital Markets va apuntar a Fluidra com a candidata a l'Ibex, HSBC va millorar el seu preu objectiu i Berenberg va anunciar un potencial de pujada del 20% per a l'acció.

Últimas noticias