Guanys destacats a Wall Street mentre el mercat de bons es tranquil·litza

Warren Buffett reconeix un error de valoració que li ha costat 11.000 milions de dòlars

Per

Bolsamania | 01 mar, 2021

Actualitzat : 16:37

Wall Street registra forts guanys mentre el mercat de bons es tranquil·litza. La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys ha frenat la seva escalada i cotitza a l'1,43%, després de disparar-se la setmana passada fins a l'1,61%. Malgrat tancar la setmana amb caigudes d'entre l'1,5% per al Dow i del 4% per al Nasdaq, els índexs nord-americans van tancar febrer amb pujades del 4% per al Dow, del 3% per a l'S&P i de l'1,5 % per al Nasdaq.

Tal com publica Bolsamanía aquest dilluns, els moviments del deute sobirà són el principal tema de conversa entre les mans fortes del mercat. Hi ha alguns experts preocupats per un possible repunt de la inflació més gran del previst, però la sensació general és que els bons estan ajustant el seu preu i la seva rendibilitat a un escenari de major creixement econòmic, la qual cosa finalment serà positiva per a les borses, malgrat que no es descarta algun ensurt puntual.

Sobretot, com s'ha vist durant els últims dies, al sector tecnològic, que és especialment sensible a un augment dels rendiments dels bons, ja que descompta en la seva valoració unes majors expectatives futures de creixement. Això, al seu torn, també s'està veient al mercat des que va començar l'any, amb una rotació dels operadors cap a sectors més lligats al cicle econòmic, com companyies turístiques, industrials, de consum i bancs.

Els analistes de Morgan Stanley no estan preocupats per aquest fenomen. A canvi, el consideren positiu, ja que històricament, "les accions mundials van obtenir millors resultats quan els rendiments i les expectatives d'inflació van augmentar de manera conjunta".

Segons les seves previsions, les rendibilitats dels bons no pujaran massa, i fins i tot acabaran l'any als nivells actuals (1,45% per al bo dels EUA a 10 anys). Així, els actius que millor poden comportar-se en aquest entorn són els bancs nord-americans i la renda variable de la zona euro.

En l'actualitat de la jornada, el Centre per al Control i la Prevenció de Malalties dels EUA ha aprovat per unanimitat recomanar l'ús de la vacuna contra la Covid-19 d'una sola dosi de Johnson & Johnson, la qual cosa permetrà començar a usar-la aquesta mateixa setmana. A poc a poc, el país està controlant la pandèmia, la qual cosa anticipa un sòlid creixement econòmic per 2021.

Els analistes de Credit Suisse anticipen que el creixement de l'economia nord-americana es dispari fins al 7%-8% el 2021 a causa dels estímuls fiscals que promou l'Administració Biden. El pla d'1,9 bilions de dòlars ja ha estat aprovat per la Cambra de Representants, tot i que s'espera que hagi de ser revisat perquè obtingui l'aprovació del Senat. L'objectiu és aprovar-lo per abans del 14 de març, quan expiren els estímuls actuals per als aturats.

A més, falten per publicar les dades d'activitat al sector manufacturer de febrer, i diversos membres de la Fed realitzaran intervencions públiques.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 1,3%, fins als 62,35 dòlars, mentre l'euro es deprecia un 0,24% i es canvia als 1,2045 dòlars. A més, el bitcoin rebota un 7%, fins als 47.747 dòlars; i l'unça d'or avança un 0,9%, fins als 1.790 dòlars.

Últimas noticias