Guanys a Wall Street després del PIB i a l'espera del criticat Powell

El president de la Fed es referirà a la política monetària durant un esdeveniment a Nova York

Per

Bolsamania | 28 nov, 2018

Actualitzat : 18:03

DJ INDUSTR AVERAGE

23:21 17/05/24

  • 40.003,59
  • 0,34%134,21
  • Max: 40.010,88
  • Min: 39.858,86
  • Volume: -
  • MM 200 : 36.610,80

Wall Street registra guanys del 0,6% després de la publicació de la segona revisió del PIB del tercer trimestre i tot esperant el nou discurs del president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell, que tindrà lloc aquesta tarda.

DISCURS DE POWELL I CRÍTIQUES DE TRUMP

Mentrestant, el president de la Fed, Powell, farà un discurs avui a l’Economic Club de Nova York. Durant aquest esdeveniment, s'espera que es refereixi a la tasca de l'entitat que presideix per monitoritzar l'estabilitat financera.

Una oportunitat que va aprofitar Trump per llançar un altre dard a Powell a través del Washington Post, en afirmar que "no està gens satisfet" amb el seu nomenament com a president de la Fed. No és previsible que Powell contesti a les crítiques, però les seves paraules seran seguides amb atenció pel mercat.

REUNIÓ TRUMP-JINPING

La mirada dels inversors continua pendent aquesta setmana de la trobada entre Trump i Xi Jinping que tindrà lloc durant la cimera del G-20.

Després que el president dels EUA afirmés aquest dilluns que seguiran endavant amb els seus aranzels impostos al gegant asiàtic, dimarts l'assessor econòmic de la Casa Blanca, Larry Kudlow, afirmava que l'Administració Trump havia reprès les negociacions "a tots els nivells" amb el govern xinès.

PIB DEL TERCER TRIMESTRE

Al front macroeconòmic, la segona revisió del PIB del tercer trimestre als EUA ha mantingut el creixement de l'economia nord-americana al 3,5%. La dada és lleugerament inferior al 3,6% esperat i set dècimes inferior respecte al trimestre anterior.

Els analistes assenyalen que és poc probable que el creixement sigui tan fort durant els últims tres mesos de 2018, i estimen que l'economia dels EUA creixerà a un ritme de 2,7% durant el quart trimestre. Alguns, fins i tot, estimen que el creixement serà encara més lent.

D'altra banda, el dèficit comercial dels EUA va augmentar un 1,3% l'octubre, fins als 77.200 milions de dòlars, encara que s'ha situat per sota dels 77.600 milions esperats.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

A nivell empresarial, les vendes de Tesla a la Xina s'han desplomat un 70% en plena guerra comercial durant el passat mes d'octubre.

Finalment, al mercat de matèries primeres el petroli segueix pujant abans de la reunió de l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli). El cru West Texas avança un 0,37%, fins als 51,75 dòlars. Al mercat de divises, l'euro es deprecia un 0,10% respecte al dòlar, fins als 1,1282 bitllets verds.

EL PESSIMISME DE JIM CRAMER

"Wall Street està en mercat baixista, no en una correcció". Són les paraules del cèlebre analista de CNBC, Jim Cramer, sobre la situació actual de la Borsa de Nova York. En el seu popular llenguatge col·loquial, aquest expert ha afegit que "la gent veu un guany de 250 punts al Dow Jones i perd el cap. Estic avergonyit. És molt difícil ser molt positiu amb el mercat a menys que siguis un idiota".

"Sento un gran menyspreu per aquest mercat, perquè cada vegada que tractes de guanyar diners amb ell, et talla el cor. És un mercat baixista. La gent no vol anomenar un mercat baixista, però què necessiten?", s'ha preguntat Cramer retòricament.

En relació als guanys que van registrar aquest dilluns els índexs novaiorquesos, ha comentat que "es tracta d'un ral·li dins d'un mercat baixista. Vam caure realment forta la setmana passada. La gent veu els guanys d'avui i compra, però perdrà els seus diners".

Últimas noticias