Trump torna a la càrrega amb TikTok: vetarà l'acord si la Xina manté el control

Després que el grup xinès hagi assegurat que retindrà el 80% de la nova companyia TikTok Global

Per

Bolsamania | 21 set, 2020

Actualitzat : 16:49

Només unes hores després que el grup xinès ByteDance hagi assegurat que mantindrà una participació majoritària (el 80%) de TikTok Global, la nova companyia que proveirà els serveis de la famosa xarxa social als Estats Units, el president Donald Trump amenaça amb un nou veto.

El president estatunidenc assegura que no donarà via lliure a l'operació si la companyia xinesa manté el control, segons ha declarat en una entrevista a la cadena Fox.

No obstant això, ha aclarit que l'esperat és que la companyia xinesa redueixi la seva posició de control i es dilueixi a través d'una oferta pública d'accions de la nova societat.

"Ells no tindran res a veure [amb l'operativa del negoci als Estats Units]. En cas contrari, no permetrem l'acord", ha assegurat durant l'entrevista.

"El negoci ha d'estar controlat, totalment controlat, per Oracle", ha recalcat Trump. "Entenc que sortiran a borsa i compraran la resta", ha indicat durant l'entrevista en referència a la companyia estatunidenca. "I si esbrinem que no tenen el control total, no aprovarem l'acord".

Cal recordar que només el 20% del capital del nou negoci estarà inicialment en mans estatunidenques. En concret, Oracle en tindrà el 12,5% i Walmart un 7,5%.

Últimas noticias