Torres (BBVA), sobre les hipoteques: "No es poden canviar fets passats"

El banc s'adaptarà a la doctrina que estableixi el Suprem

Per

Bolsamania | 30 oct, 2018

Actualitzat : 14:25

El conseller delegat de BBVA, Carlos Torres, ha rebutjat la possibilitat que el Tribunal Suprem estableixi retroactivitat en el seu pronunciament del proper 5 de novembre, quan es reunirà el Ple de la Sala del Contenciós-Administratiu de l'alt tribunal per decidir si finalment el banc és el que s'ha de fer càrrec del cost de l'Impost sobre Actes Jurídics Documentats en la constitució d'una hipoteca, com va decidir aquesta mateixa Sala el passat 18 d'octubre.

"El que no es pot fer és aplicar un canvi a fets passats", ha manifestat Torres en el marc de la presentació dels resultats trimestrals de l'entitat. En la seva opinió, "en això consisteix la seguretat jurídica i en això es fonamenta el nostre estat de dret, que és una garantia per a tots, per als ciutadans i també per a les empreses".

En tot cas, decideixi el que decideixi el Suprem, BBVA s'adaptarà a la doctrina. El banc "està aplicant el reglament vigent des de fa més de 20 anys. En la mesura que això canviï, ens hi adaptarem", ha indicat el segon executiu del banc, que es convertirà en president de BBVA a partir del pròxim 1 de gener.

Torres s'ha cenyit a la postura feta pública per les patronals bancàries, la defensa dels quals és que els bancs han complert la llei que regia fins al passat 18 d'octubre i que no han cobrat cap quantitat per aquest impost, sinó que la recaptació l'han portat a terme les hisendes tributàries. En tot cas, ha explicat que abans de prendre cap mesura, BBVA esperarà el 5 de novembre i observarà les "dinàmiques competitives", és a dir, què fan els seus competidors.

GONZÁLEZ COM A PRESIDENT D'HONOR

D'altra banda, Torres ha assenyalat que li agradaria veure l'encara president executiu del banc, Francisco González, exercir de president d'honor, una possibilitat sobre la qual el mateix González es va mostrar a favor durant la seva última presentació de resultats, celebrada a principis de aquest any. "M'encantaria que ho fos i tindria sentit, però ell ha de voler-ho", ha apuntat el conseller delegat sobre el seu president, a qui substituirà a partir del proper exercici.

En relació amb el seu substitut com a número dos, Torres s'ha limitat a dir que provindrà de la casa. A més, el procés de verificació de la idoneïtat de l'actual conseller delegat com a president per part del Banc Central Europeu (BCE) es resoldrà, previsiblement, aquest trimestre, segons Torres.

Últimas noticias