PharmaMar presenta dades prometedores de la trabectedina i doxorubicina a l'ASCO

L'estudi va assolir l'objectiu primari i els secundaris

Per

Bolsamania | 01 jun, 2020

PharmaMar ha anunciat que, durant la reunió anual de la Societat Americana d'Oncologia Clínica (ASCO, American Society of Clinical Oncology), que s'ha celebrat del 29 al 31 de maig de 2020; s'han presentat en una Oral Abstract Session' els resultats finals de l'estudi de fase II de trabectedina en combinació amb doxorubicina per al tractament de pacients amb leiomiosarcoma uterí i de teixits tous metastàtic avançat.

Amb el títol “A single-arm multicenter phase II trial of doxorubicin (Doxo) in combination with trabectedin (Trab) given as first-line treatment to patients with metastatic/advanced uterine (O-LMS) and soft tissue leiomyosarcoma (ST-LMS): Final results of the LMS-02 study” (Abstract 11506), la Dra. Patrícia Pautier, del Departament d'Oncologia Mèdica, Institut Gustave Roussy, Villejuif, França, ha conclòs que la trabectedina en combinació amb la doxorubicina és un tractament efectiu en primera línia per a pacients amb leiomiosarcoma.

L'estudi va assolir els objectius primari i secundaris, amb una mitjana de Supervivència Lliure de progressió (PFS, Progression-Free Survival) de 10,1 mesos; una mitjana de la Supervivència Global (US, Overall Survival) de 34,4 mesos i amb un perfil de seguretat acceptable.

A manera de referència (no són estudis comparables cara a cara), els resultats més recents d'altres combinacions de doxorubicina, com els presentats a l'ASCO 2019 a l'estudi de fase III ANNOUNCE (doxorubicina + olaratumumab), van reportar una mitjana de PFS de 6,9 mesos, i una US de 21,9 mesos (ASCO 2019 LBA3)1 .

La Dra. Patrícia Pautier ha dit: “La combinació de doxorrubicina i trabectedina constitueix una teràpia activa en primera línia per als pacients amb leiomiosarcoma uterí i de teixits tous. Els resultats a la taxa de resposta global, la supervivència lliure de progressió i, ara, de la supervivència global, són molt encoratjadors". I va afegir: "Estan pendents els resultats de l'assaig del LMS04, un estudi aleatori de fase III que compara aquesta combinació seguida de trabectedina amb l'ús de doxorubicina com a agent únic en primera línia per al tractament de leiomiosarcoma metastàsic".

Últimas noticias