Meliá cau amb força per dubtes sobre el seu negoci a Cuba

La companyia puja un 6% des que va arrencar l'any

Per

Bolsamania | 07 feb, 2019

Soltec Power Holdings SA

09:34 30/04/24

  • 2,34
  • 0,65%0,02
  • Max: 2,35
  • Min: 2,32
  • Volume: -
  • MM 200 : 3,13

Meliá Hotels puja un 6% en l'acumulat d'aquest 2019 després d'un mal comportament el 2018, especialment durant la segona part de l'any. Aquest dimecres també es va revalorar amb ganes però aquest dijous està caient un 5%. Els analistes assenyalen a Bolsamanía que, després de com ho ha fet des de gener, el d'avui seria una recollida de beneficis impulsada per certs dubtes al voltant del seu negoci a Cuba.

"Sembla que el grup hoteler hauria expressat als analistes certs dubtes sobre el seu negoci a Cuba i això podria estar pesant avui", assenyala una font de mercat a aquesta web.

A la fi de 2018, Meliá va anunciar l'obertura de dos hotels 5 estrelles a Cuba destinats principalment a reunions i congressos. El seu president, Gabriel Escarrer, expressava al començament d'aquest any la seva intenció de seguir creixent a Cuba, on continua analitzant oportunitats amb els seus socis en l'aliança d'empreses, Ceiba, Aberdeen i el govern cubà. En paral·lel a les obertures, la companyia seguirà millorant la seva cartera. Entre 2016 i 2018, Meliá va destinar 400 milions a reformes i preveu mantenir el ritme durant els propers anys.

CREIXENT A LA XINA

Meliá ha comunicat durant les últimes hores l'obertura de tres hotels aquest any a la Xina i de tres entre 2020 i 2021. La companyia té intenció de seguir creixent en aquest mercat tot i la incertesa que genera la guerra comercial amb els Estats Units que, per altra banda, sembla que es tancarà amb un acord.

Meliá té presència a la Xina des de fa més de 10 anys. Aquests dies, amb la celebració de l'Any Nou xinès (des del 4 i fins al 19 de febrer), l'hotelera ha reconegut que es prepara per un fort increment de la seva clientela als seus hotels. Només aquests quinze dies suposen més del 10% dels seus ingressos anuals al país. Més de 400 milions de ciutadans xinesos viatjaran ael 2019 per la gran festivitat de Cap d'Any.

Des del punt de vista tècnic, Meliá ha arribat a la primera resistència important que tenia (9,2 euros) després de rebotar des dels mínims de desembre (7,84 euros) i no ha pogut amb ella. "El rebot encaixa dins del que seria un simple retrocés temporal a la base del canal baixista de mitjà termini que es va perforar a la baixa a principis d'octubre. És a dir, de moment hem assistit a un simple rebot a la caiguda que va portar el títol des dels 12,5 euros als 7,84 euros en poc més de cinc mesos", expliquen els experts de Bolsamanía.

Cal afegir que les caigudes que s'estan veient aquest dijous en Meliá es produeixen en un context de descensos generalitzats. L'IBEX es deixa ara un 1% i pràcticament tots els seus títols cotitzen en vermell en un dia durant el qual el Brexit (Theresa May es reuneix de nou amb Jean-Claude Juncker) torna a disparar la incertesa.

Últimas noticias