Els inversors veuen "sentit estratègic" a una fusió Bankia-Sabadell, segons Barclays

L'entitat britànica sondeja les possibilitats entre els participants del mercat

Per

Bolsamania | 24 jun, 2020

Barclays continua tantejant el mercat. El banc britànic acaba de publicar un informe sobre les possibilitats de fusió que veu més plausibles entre les entitats financeres espanyoles. Ara publica les conclusions a què els han fet arribar els inversors consultats.

"La majoria d'inversors consideren que la combinació Bankia-Sabadell és la que més sentit estratègic té", apunta Barclays al seu nou informe sobre la banca espanyola.

Però alguns tenen reticències. "La principal raó és l'actual crisi econòmica derivada de la pandèmia i, altres factors comentats, fan al·lusió a temes polítics com el futur rol del FROB (principal accionista de Bankia amb un 61% del seu capital)", prossegueix Barclays.

El banc britànic recorda aleshores les declaracions del president de Bankia i del director financer de BBVA, en les quals reconeixen que les fusions són una possibilitat però no ara, en plena crisi. "La majoria de participants del mercat esperen que el Govern continuï gaudint de presència accionarial després d'una possible fusió, i que participi a les futures sinergies", rebla Barclays.

Respecte a una fusió entre Bankia i CaixaBank, l'altra gran possibilitat posada sobre la taula per Barclays, "la majoria d'inversors la veu com una sorpresa", reconeix l'entitat britànica. "Tots coincideixen que s'estalviarien costos però es qüestionen el repartiment de guanys de l'entitat resultant a ciutats com Madrid i Barcelona", continua. "Finalment, els inversors tampoc creuen que en aquest cas el Govern es desprengui de les seves accions del banc".

Últimas noticias