La Borsa d'Austràlia demana explicacions a Berkeley per les seves fortes pujades

La companyia, que continua avançant aquest dijous amb força, es va disparar un 40% durant la jornada d'ahir

Per

Bolsamania | 18 jun, 2020

Berkeley continua pujant aquest dijous i a més ho fa de forma destacada (+12%). Això, després de disparar-se un 40% durant la jornada d'ahir, i es converteix en el millor valor del mercat espanyol enguany, amb una revaloració del 180%. La companyia no ha comunicat res especialment rellevant o nou que justifiqui aquestes pujades exagerades, més enllà d'incidir en el fet que el seu projecte de mina d'urani en Retortillo (Salamanca) segueix endavant. Durant les últimes hores, ho ha fet a requeriment de l'Australian Securities Exchange, que li ha demanat explicacions pel ral·li d'aquest dimecres.

Berkeley ha dit a la Borsa d'Austràlia que no té coneixement de "cap informació ni de res que no hagi estat anunciat i que, si es sabés, podria ser una explicació dels recents nivells de negociació dels títols".

En aquest sentit, la minera ha assenyalat que ha estat observant recentment un augment de la cotització de les seves accions a la Borsa de Madrid, que ha mostrat un increment del preu de més del 70% des del 15 de juny de 2020, amb més de 115 milions d'accions negociades.

Davant això, Berkeley ha insistit que continua centrant-se en el progrés de les aprovacions necessàries per començar la construcció de la mina de Salamanca i portar-la a producció. "La companyia continua col·laborant amb les autoritats pertinents a fi de facilitar la resolució oportuna de les aprovacions necessàries per començar la construcció de la mina", ha indicat.

La minera ha afegit que ha observat, a més, l'enfortiment del preu spot de l'urani, que se situa en 32,85 dòlars per lliura i representa un augment de més del 30% enguany "Aquest augment dels preus d'urani també ha generat un major interès dels mitjans de comunicació i de l'activitat empresarial, i això ha millorat el sentiment general al sector de l'urani aquests últims mesos", ha explicat. Segons Berkeley, la Covid ha provocat el cessament de subministrament d'urani a determinades mines, i això és el que ha provocat aquestes pujades.

Últimas noticias