Hernani sol·licita a la junta de BME una retribució extra per premiar la seva tasca de direcció

La retribució arribaria a un milió d'euros i coincideix amb l'opa del grup suís Six

Per

Bolsamania | 27 mar, 2020

La pròxima junta d'accionistes de BME, prevista per al 29 d'abril, es durà a terme en circumstàncies excepcionals. No sols per l'actual pandèmia del coronavirus, que ha fet que la CNMV replantegi l'actual model de les juntes. També perquè en el seu cas es produeix en plena oferta pública d'adquisició (OPA) del grup suís Six, que aquest dijous va aprovar la CNMV.

En aquesta junta, el conseller delegat de BME, Javier Hernani, no sols presentarà als seus accionistes aquesta petició d'un increment de la seva retribució, per motius excepcionals. També intenta elevar la retribució del seu equip directiu, que arribaria a un milió d'euros, segons assenyalen fonts informades.

Quant al redactat de la convocatòria de la junta, a la documentació publicada per BME ja hi consta una millora en la retribució dels consellers. Aquesta, segons recull l'informe de la Comissió de Nomenaments i Retribucions “ha d'estar alineada amb l'estratègia general, els valors i els interessos a llarg termini de la societat i les seves accions, per la qual cosa sembla adequat que es prevegi la possibilitat de percebre, en determinats moments (...) una retribució variable extraordinària”.

Sobre la qüestió de a quins moments es refereix, assenyala que “quan segons el parer del Consell d'Administració i la Comissió de Nomenaments i Retribucions concorrin circumstàncies singulars i excepcionals que així ho justifiquin”.

A més, el citat informe indica que aquest model de retribució addicional “permet a BME retenir els professionals més destacats i que li són més necessaris per al desenvolupament amb èxit de la seva activitat”.

OPA DE SIX

Quant a l'OPA de Six, el grup suís indica al fulletó de la seva oferta que “no existeix cap acord o compromís” de la signatura helvètica amb els consellers de BME o el seu equip directiu, en relació al seu nomenament o cessament com a consellers o executius.

Six remarca que “té intenció de mantenir amb caràcter general els llocs de feina dels treballadors del grup”, sense canvis significatius durant els 12 mesos següents a la liquidació de l'oferta. Després, sí que farà una revisió detallada del negoci i del personal. A més, sí que aclareix que ampliarà l'equip de direcció.

A més, Six cedeix i mantindrà les seus (la de Madrid i les autonòmiques) durant 10 anys, “excepte en cas que es produeixin canvis en les condicions de negoci o econòmiques que, en opinió raonable de Six (...) i en consulta com la CNMV, aconsellin adoptar un enfocament diferent”.

Últimas noticias