Galà descarta una ampliació de capital d'Iberdrola per a finançar el seu 'ral·li' inversor

Sí que rebaixarà l'emissió de deute híbrid després d'invertir 6.638 milions en nou mesos

Per

Bolsamania | 21 oct, 2020

Iberdrola manté el seu objectiu d'invertir 10.000 milions d'euros al llarg de 2020. Va camí d'aconseguir-ho, després de destinar-hi 6.638 milions en els nou primers mesos de l'any, segons ha revelat aquest dimecres a la seva presentació de resultats. Un creixement que farà amb els seus propis recursos, sense noves ampliacions de capital, almenys, de moment.

Així, ho ha recalcat el seu president i conseller delegat, Ignacio Sánchez Galán, durant la conferència amb analistes. "No farem, de moment, una ampliació de capital", ha assegurat. "Som més que capaços de finançar amb flux de caixa i liquiditat".

Iberdrola inverteix, com a grup, 'a pulmó', encara que sí que contempla l'emissió de deute híbrid, segons ha matisat el mateix Sánchez Galán. A més, avança que donarà més detalls sobre aquest tema el 5 de novembre, quan el grup energètic presenti el seu nou pla estratègic.

Fins llavors, va fent passos via fusions i adquisicions, abans de presentar aquest pla. Aquest dimecres ha anunciat la fusió, de la seva participada en els Estats Units, Avangrid, amb PNM. En concret, Avangrid s'ha compromès a adquirir el 100% del capital de PNM a canvi d'un preu en efectiu pagable estimat en 3.663 milions d'euros. I, en aquest moviment, sí que hi haurà una ampliació de capital per part de la participada a Amèrica del Nord.

Galán ha insistit que Iberdrola mantindrà la seva estratègia d'"acceleració de les inversions", al mateix temps que manté la retribució a l'accionista, després d'aprovar aquest dimarts un dividend a compte de 0,168 euros per acció a cobrar el 2021.

Últimas noticias