Els pilots de Ryanair a Irlanda convoquen vaga el 22 i 23 d'agost

Les aturades coincidiran amb la primera jornada d'aturades convocats pels pilots britànics

Per

Europa Press | 15 ago, 2019

Actualitzat : 13:19

19:31 22/01/21

  • 15,20
  • -2,25%-0,35
  • Max: 15,75
  • Min: 15,20
  • Volume: 1.093.824
  • MM 200 : -

Els pilots de Ryanair amb base a Irlanda estan cridats a una vaga de 48 hores la setmana que ve, en concret els dies 22 i 23 d'agost, segons ha informat l'Associació de Pilots d'Aerolínies Irlandeses (Ialpa) i el sindicat Forsa, aturades convocades després de no arribar a cap acord després de les converses amb la companyia.

La direcció de l'aerolínia irlandesa i representants dels treballadors es van reunir aquest dimecres a Dublín, en el procés de mediació per abordar les demandes salarials que reclama el col·lectiu.

Les aturades coincidiran amb els convocats pel sindicat Balpa, que defensa els interessos dels pilots britànics de Ryanair, que ha convocat vaga per als dies 22 i 23 d'agost i del 2 al 4 de setembre.

A Espanya, la secció sindical del SEPLA farà una votació entre els seus afiliats als quals plantejarà si fer mobilitzacions en resposta a l'amenaça d'acomiadar 100 pilots, mentre que els sindicats USO i Sitcpla de tripulants de cabina (TCP) ja han registrat un preavís per a deu dies de vaga el setembre, després que l'aerolínia els hagi informat de la seva intenció de tancar les seves bases a Las Palmas i Tenerife el proper 8 de gener, així com el possible tancament de la de Girona i acomiadaments en general.

RYANAIR ELS DEMANA QUE TORNIN A LA MEDIACIÓ AMB "PROPOSTES RAONABLES"

En un comunicat, Ryanair ha demanat als seus pilots amb base a Irlanda, gairebé 180 efectius representats per Ialpa, i al sindicat Forsa que tornin a la mediació amb propostes raonables que "reflecteixin la caiguda de les tarifes aèries" i els últims resultats de la companyia, i ha assegurat que el sou dels seus pilots està "un 20% per sobre" en termes comparables als d'altres aerolínies.

Segons la companyia aèria, en la mediació d'aquest dimecres, el comitè de pilots i Forsa van reclamar augments salarials del 101% a més del pagament anual actual de més de 172.000 euros. A més, ha insistit que té un excedent de més de 500 pilots a causa de la demora en el lliurament de més de 30 avions 737 MAX i ha afegit que un eventual Brexit "sense acord" podria afectar els vols entre Irlanda i el Regne Unit.

L'Associació de Pilots d'Aerolínies Irlandeses (Ialpa) i el sindicat Forsa, que representa empleats subcontractats, reclamen des de març una reforma salarial que creï una estructura salarial d'acord amb el sector, ja que la situació financera de la companyia és "saludable" i li permet recompensar als seus pilots.

Ryanair va tancar el primer trimestre del seu exercici fiscal, finalitzat el 30 de juny, amb un benefici atribuït de 243 milions d'euros, un 21% menys que un any abans. Després de la caiguda de beneficis, el conseller delegat, Michael O'Leary, va anticipar en un vídeo que la companyia es veurà obligada a emprendre acomiadats, des de finals de setembre i després del Nadal, i va dir que sobren 500 pilots i 400 assistents de vol en el grup.

Últimas noticias