L'imperi immobiliari d'Amancio Ortega supera els 15.000 milions en actius

El 2019, Pontegadea, la companyia del fundador d'Inditex, va guanyar 1.778 milions d'euros

Per

Bolsamania | 07 jul, 2020

La cartera immobiliària d'Amancio Ortega, el fundador d'Inditex, va superar el 2019 els 15.000 milions d'euros en actius. Un imperi construït a través de Grup Pontegadea, que engloba no sols els seus immobles, també les seves participacions empresarials. En concret, el valor dels seus actius immobiliaris va sumar 15.163 milions.

El braç inversor del creador de Zara va tancar l'exercici 2019 amb un benefici de 1.778 milions d'euros, la qual cosa representa un creixement del 14,7% respecte a l'any anterior.

Ortega va reforçar la seva divisió immobiliària gràcies a l'aleshores creixent dividend d'Inditex, que enguany ha hagut de pitjar el fre en el seu avanç continuat a conseqüència de l'epidèmia de coronavirus.

El 2019, el Grup Pontegadea, va obtenir una xifra de negoci de 2.261 milions d'euros, un 18% més que un any abans, segons les xifres recollides per Europa Press. D'ells, 1.640 milions van correspondre a dividends de societats participades (Inditex); i 621 milions més en ingressos nets procedents del negoci immobiliari.

Però Inditex (de la qual en posseeix el 59,2%) no és l'única gran companyia on participa Ortega. Al costat del grup tèxtil, l'empresari lleonès controla gairebé el 10% de Telxius, la filial d'infraestructures de Telefónica (propietària de torres de telecomunicacions i de cable submarí) i el 5% del gestor de la xarxa gasista, Enagás.

Durant l'any passat, el negoci immobiliari de Pontegadea es va reforçar amb la compra d'actius per un valor superior als 2.000 milions. Una de les últimes adquisicions de l'any va ser la compra de l'edifici londinenc conegut com 'The Post Building', seu, per exemple, de la consultora McKinsey, valorat en uns 600 milions de lliures.

Últimas noticias