Audax Renovables suma un altre 10% amunt i va camí de pujar un 400% el 2018

La companyia segueix avançant sense que hi hagi notícies que realment justifiquin aquest comportament

Per

Bolsamania | 26 mar, 2018

Audax Renovables no té intenció de parar de pujar encara que Eduard Romeu, director corporatiu de la seva matriu, Audax Energia, declarés que no hi havia cap acostament per part de Repsol, tal com va confirmar en declaracions a 'Bolsamanía' la setmana passada. La companyia reivindica que, al marge de rumors, ho està fent bé. Això, acompanyat del bon moment que travessa el sector de les renovables i dels últims moviments corporatius al sector, que posen en valor Audax, és el que, des del seu punt de vista, està propiciant la tremenda escalada borsària que acumula registrada.

I és que resulta habitual durant els últims mesos trobar Audax Renovables, un dia sí i un altre també, al capdamunt del Mercat Continu. De fet, és la companyia que més puja del mercat espanyol aquest any, amb una revaloració que va camí de ser del 400% (395%). Aquestes tremendes alces, segons Romeu, tenen el seu origen en l'operació que va dur a terme Endesa, quan va comprar cinc parcs eòlics a Gestinver a través de la seva filial d'energies renovables, Enel Green Power.

"Aquests cinc parcs eòlics tenen una producció de 132 megawatts a Espanya i nosaltres, davant aquests 132 megawatts, tenim ara mateix 138 a Espanya. Si fas una equació molt ràpida, et surt que el megawatt es va pagar a 1.350.000 euros. Amb la qual cosa, fent aquest simple exercici, i només pel que fa als parcs d'Espanya, estaríem parlant que la nostra cotització estaria a prop del 0,9 euros", assenyalava Romeu.

No obstant això, quan una companyia puja tant normalment sol haver-hi 'alguna cosa més'. Bé és cert que es tracta d'una empresa de petita capitalització, que sempre es mouen de forma més brusca, però no acaba de quadrar que pugi tantíssim.

ELS RUMORS SÓN AQUÍ

És per això que els rumors han sorgit i que s'especula que Repsol podria estar interessada en entrar a l'empresa. En declaracions a 'Bolsamanía', Romeu va dir que no tenen constància que cap 'actor fort' hagi entrat o pensi entrar a la companyia i aconsellava no donar-li més importància als rumors. Al mateix temps es mostrava contundent en afirmar que no havien rebut cap 'feedback' per part de Repsol.

Una altra qüestió és un possible acostament entre Audax i Solaria. El mateix Eduard Romeu reconeix, d'alguna manera, que tindria sentit ja que Solaria està centrada en el tema fotovoltaic "i és una mica on creiem que nosaltres hem de diversificar perquè estem molt exposats a eòlic", va dir Romeu. A més, Solaria també ho està fent molt bé en borsa i puja més d'un 100% a l'any. No obstant això, Eduard Romeu va deixar clar que Audax i Solaria han de seguir, cadascuna, el seu propi camí. "Cadascú té el seu camí i el seu recorregut", ha apuntat.

Últimas noticias