L'Ibex (-1,22%) perd els 7.300 punts arrossegat a la baixa pels valors turístics i els EUA

Els inversors estaran avui pendents de les dades d'ocupació als EUA

Per

Bolsamania | 09 jul, 2020

Actualitzat : 17:47

Europa ha tancat una jornada més amb fortes caigudes en una jornada marcada per la volatilitat, el Cac i el Dax han arribat a avançar més d'un 1%. L'Ibex ha registrat una reculada del 1,22%, perdent els 7.300 punts. Els índexs del Vell Continent s'han vist especialment afectats per la decisió del Tribunal Suprem dels Estats Units d'obligar Donald Trump a mostrar els seus impostos a la justícia.

Els inversors han estat molt pendents del comportament de les borses asiàtiques -especialment les xineses, que ho han fet molt bé durant tota la setmana- i del que passi a l'altre costat de l'Atlàntic, on avui s'esperen les dades setmanals d'atur. A l'altre costat de l'Atlàntic, els números vermells regnen a Wall Street a pesar que la sessió ha començat amb signes optimistes.

Dins de l'Ibex ha destacat el mal comportament dels valors relacionats amb el sector de turisme i viatges. Amadeus, Merlin, Arcelor, Meliá... són els que més han caigut; també ha destacat Telefónica (-1,25%). Els bancs, que s'animaven a primera hora, no han pogut mantenir el rebot. Al cantó positiu tan sols s'hi troben tres valors: Siemens Gamesa (+3,95%), Cellnex (0,11%) i Viscofan (0,09%)

La Xina ha publicat aquesta matinada l'IPC de juny, que ha quedat en el 2,5%, tal com esperava el consens. La lectura de maig va ser de 2,4%. Per part seva, es preveu que les sol·licituds setmanals de desocupació caiguin de 1,42 milions a 1,37 milions a l'altre costat de l'Atlàntic. Així mateix, a l'agenda d'aquest dijous hi figura una reunió per videoconferència de l'Eurogrup. Els inversors estaran atents a qualsevol possible progrés en relació amb el fons de recuperació de la regió.

D'altra banda, els principals diplomàtics xinesos han fet gestos conciliadors aquesta setmana en els seus comentaris públics sobre les relacions amb els Estats Units malgrat les tensions existents entre totes dues potències pel Covid-19. "La política de la Xina respecte als EUA roman inalterada. Encara estem disposats a fer créixer les relacions Xina-EUA amb bona voluntat i sinceritat", ha dit aquest dijous el conseller d'Estat i ministre de Relacions Exteriors Wang Yi.

"M'agradaria subratllar aquí de nou que la Xina no té la intenció de desafiar o substituir els EUA o tenir una confrontació total amb els EUA. El que més ens importa és millorar el manteniment de la nostra gent", ha afegit.

Quant a l'aspecte tècnic de l'Ibex, com hem estat repetint aquests dies, té una resistència molt important al buit baixista dels 7.664 punts, buit que s'ha emplenat gairebé del tot però que en cap cas no s'ha tancat. "Resumint, el nostre selectiu s'ha frenat on hi havia la possibilitat que ho fes. Però seria bo que no s'allunyés d'aquesta zona de control per tornar a intentar-ho una altra vegada", indica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

Últimas noticias