L'IBEX estén el seu rebot i voreja els 8.900 punts impulsat per BBVA i Santander

Els inversors han descomptat de manera positiva l'anunci del tapering de la Fed

Per

Bolsamania | 23 set, 2021

Actualitzat : 18:43

L'IBEX 35 ha estès el seu rebot de les últimes jornades després de pujar un 0,78%, fins als 8.876,90 punts, durant una jornada alcista a Europa després de les alces que es van veure ahir a Wall Street (Dow Jones: +1%; S&P: +0,95%; Nasdaq: +1,02%) després que confirmés la Reserva Federal (Fed) que "aviat "començarà a reduir el seu programa de compres d'actius, un procés conegut com a tapering. Els dos grans bancs, Santander i BBVA, han estat els principals motors del selectiu espanyol, després d'una nota positiva de Fitch que ha estat destacada per Bolsamanía.

"La conferència de premsa de Powell va ser molt més agressiva del que s'esperava, ja que va descriure l'inici del procés de reducció de les compres d'actius aquest any. En la seva declaració, la Fed va afirmar que "si el progrés continua en general com s'espera, el Comitè jutja que una moderació en el ritme de les compres d'actius pot estar aviat justificada", descriuen els experts de CMC Markets.

Ara els inversors esperen l'informe d'ocupació de setembre dels EUA, que es publicarà el proper 8 d'octubre. Segons Jerome Powell, un informe mitjanament decent podria ser l'última peça del trencaclosques perquè la reducció de compres comenci al novembre, amb la possibilitat que tot acabi a mitjans de 2022.

"Això ens porta a preguntar-nos per què esperar fins a la publicació d'aquest informe d'ocupació, tret que estiguem guanyant temps per veure com es desenvolupa la situació a Washington pel que fa al sostre del deute, així com la crisi de Evergrande a la Xina", afegeixen des de CMC Markets.

L'agenda d'aquest dijous inclou la publicació dels PMI manufacturers i serveis preliminars del mes de setembre (l'eurozona va créixer a un ritme més lent del que s'esperava).

A més, avui li ha tocat el torn al Banc d'Anglaterra que ha mantingut la seva política monetària sense canvis, tot i que els 'falcons' sembla que han elevat el to. Igualment, a Espanya s'ha publicat el PIB del segon trimestre (creix un 1,1%, menys del que s'esperava). Als EUA es coneixeran les peticions setmanals de subsidi d'atur.

ZARDOYA OTIS I MÉS

Zardoya Otis es dispara més d'un 30% aquest dijous després de conèixer que Grup Otis ha llançat una oferta publica d'adquisició (OPA) d'accions sobre el 49,99% de la companyia que no controla per 1.646 milions d'euros, a raó de 7 euros en efectiu per cada títol, la qual cosa suposa una prima del 30,8% respecte al tancament d'ahir (5,35 euros).

Per la resta, Aena ha liderat les vendes en l'IBEX per la incertesa sobre els seus locals comercials. El Congrés ha aprovat una esmena per la qual l'operador dels aeroports espanyols haurà de renunciar al cobrament de les rendes entre el 15 de març i el 20 de juny de 2020 i ajustar-les a partir de llavors a l'evolució real del trànsit de passatgers. La companyia ha calculat una pèrdua d'ingressos de 1.500 milions d'euros fins al 2025 per aquest motiu.

EVERGRANDE

La borsa de Hong Kong ha obert aquest dijous després del festiu de la passada sessió i Evergrande ha arribat a pujar més d'un 30%. El principal motiu del rebot és l'anunci, fet ahir, dimecres, que la seva major filial pagarà avui un cupó de bons en iuans, encara que no se sap si podrà fer front al pagament dels interessos dels bons en dòlars.

La preocupació entorn de la promotora immobiliària s'està relaxant. Es creu que el Govern xinès acabarà controlant la situació. A més, el president d'Evergrande, Hui Ka Yan, ha dit que la companyia s'està esforçant per garantir el lliurament de propietats i seguir amb els seus projectes.

D'altra banda, avui s'ha sabut que un dels principals inversors ha anunciat els seus plans de desfer-se de la seva participació. Cal recordar que el Nikkei ha estat tancat durant aquesta sessió per festiu.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia a 1,1738 (+0,44%). El petroli puja de forma moderada, fins als 76,45 dòlars el Brent i els 72,63 dòlars el WTI.

L'or i la plata cedeixen més de l'1%, fins als 1.752 dòlars i als 22,65 dòlars, respectivament.

El bitcoin avança un 1,3%, fins als 44.042 dòlars, i l'ethereum un 2,5%, fins als 3.104 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa a l'1,358% i el rendiment del bo espanyol a 10 anys repunta fins al 0,357%.

Últimas noticias