L'Ibex aconsegueix tancar en positiu amb Arcelor al capdavant a l'espera de Powell (Fed)

El selectiu espanyol ha cotitzat a la baixa durant gran part de la sessió d'aquest dimecres

Per

Bolsamania | 26 ago, 2020

Actualitzat : 17:45

Els mercats europeus han donat mostres de feblesa aquest dimecres, tot i que l'Ibex 35 ha aconseguit acabar en positiu, amb una alça del 0,21% i a 7.123,5 punts, animat per l'embranzida que a primera hora els va proporcionar la major proximitat entre la Xina i els EUA. Després que l'S&P i el Nasdaq marquessin ahir nous màxims històrics i que l'Àsia hagi viscut una jornada plana, amb signe mixt, les places del Vell Continent tornen a mostrar apatia i falta d'ànims.

Dins del selectiu espanyol, la gran pujada ha estat protagonitzada per ArcelorMittal, que ha avançat un 4,16%, seguit de Merlin Properties (3,1%) i IAG (2,9%). Al costat oposat hi destaquen Bankia (-1,96%), Red Eléctrica (-1,77%) i Enagás (-1,65%).

Els inversors segueixen en 'mode estiu' i sembla que estan esperant a l'arrencada del curs per començar a reactivar-se. Aquesta setmana, l'assumpte clau és aquesta reunió de banquers centrals a Jackson Hole, i més concretament la compareixença de Jerome Powell, el president de la Reserva Federal (Fed), que tindrà lloc aquest dijous entorn de les 15 hora espanyola. Mentrestant, calma considerable i poques dades macro i referències empresarials per a aquesta sessió.

Michael Hewson, director d'anàlisi de CMC Markets, remarca la fortalesa que continua demostrant la borsa estatunidenca respecte de les places del Vell Continent. "La resistència dels mercats dels EUA és encara més sorprenent en el sentit que sembla estar succeint de manera independent, encara que fa l'efecte que hi ha certs indicis d'un 'efecte dòmino' a mercats com el Nikkei, que està resistint bé, cotitzant a nivells de màxims de sis mesos", precisa.

El rendiment superior als EUA també es recolza, en la seva opinió, en l'optimisme pel que podria anunciar Powell demà. "És probable que reforci el compromís del banc central dels EUA per fer el que sigui necessari per donar suport a l'economia en un moment tan difícil", afegeix.

Malgrat la resistència dels mercats estatunidencs, els índexs europeus han seguit estancats per sota dels seus recents pics de juliol, tot i que el Dax es manté millor que la majoria, després que les últimes dades econòmiques d'Alemanya mostressin que la contracció del segon trimestre no va ser tan greu com es temia inicialment, amb un -9,7%, i després que l'enquesta empresarial IFO d'agost fos lleugerament millor de l'esperat.

Des de CMC Markets esperen tranquil·litat per a la sessió d'avui i subratllen que els principals impulsors continuen sent les relacions comercials entre els EUA i la Xina i aquest simposi de banquers centrals que se celebra entre demà i demà passat.

Als altres mercats, el petroli Brent cau un 0,2%, a 45,77 dòlars, mentre l'euro es devalua un 0,3% i es canvia a 1,18 dòlars. A més, la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys es relaxa lleugerament fins al 0,37%, i la prima de risc es manté en 81 punts.

Últimas noticias