L'Ibex lidera les alces a Europa i recupera els 6.800 punts després de la millora de Trump

Aquest dilluns, les principals economies han publicat els PMI serveis de setembre

Per

Bolsamania | 05 oct, 2020

Actualitzat : 17:49

L'Ibex ha liderat les alces al Vell Continent (Ibex: +1,23%. 6.837 punts) davant la millora de l'estat de salut de Donald Trump. Segons va informar la Casa Blanca aquest cap de setmana, Trump va ser traslladat el divendres a un hospital militar per a estar sota observació com a mesura de precaució.

A l'àmbit empresarial, ha estat protagonistes absoluts a Espanya Liberbank i Unicaja, que es disparen després de reprendre les seves negociacions de fusió. El moviment corporatiu ha animat la resta de bancs, com Sabadell (+3,81%), principal candidat a fusionar-se amb BBVA. Encara que també hi ha males notícies entre les financeres: CaixaBank ha estat la més baixista de la sessió, retrocedint un 0,38%.

També han pujat amb ganes Naturgy (+2,81%), que ha rebut un consell positiu de Bank of America; i Telefónica (+8,32%), enmig de les anomenades a la consolidació del sector 'telecos'.

Mentrestant, Bloomberg indica aquest dilluns que el president dels EUA s'està recuperant, que el diumenge va sortir de l'hospital per saludar als seus seguidors des del cotxe, i que podria ser donat d'alt avui mateix.

"La gent segueix confosa sobre la salut del president Donald Trump després que donés positiu de Covid-19 la setmana passada. Mentre que la Casa Blanca i la gent pròxima a ell continuen dient que està bé i que podria ser donat d'alta avui, moltes fonts afirmen que està més malalt del que els funcionaris ens fan saber", expliquen els experts de Danske Bank.

"El que ens deixa preocupats és el fet que Donald Trump ha rebut oxigen i tres tractaments diferents (remdesivir, dexametasona i còctel d'anticossos regeneron)", afegeixen aquests analistes, i recorden que els dos primers medicaments s'utilitzen principalment per a casos greus, mentre que el tercer és un fàrmac experimental que encara no ha estat aprovat per la FDA (Food and Drug Administration).

"Com que no sabem més que ningú, monitorarem el desenvolupament aquesta setmana, però és interessant que les possibilitats de guanyar de Trump, segons els mercats de predicció, han disminuït significativament després que la seva prova positiva es fes pública. Una nova enquesta de la NBC/WSJ mostra que Biden lidera amb el 53% contra el 39%, i que l'avantatge ha augmentat després del caòtic debat de la setmana passada", afegeixen des de Danske.

L'Àsia ha acabat amb fortes alces aquest matinada enmig de les notícies positives sobre la salut de Trump i després de les pujades que es van veure als Estats Units el divendres. David Madden, expert de CMC Markets, creu que el paquet d'ajuda per a pal·liar els efectes de la Covid-19 als EUA és molt probable que ocupi el centre d'atenció aquesta setmana.

"Nancy Pelosi, dels Demòcrates, ha estat en contacte amb el Secretari del Tresor, Steven Mnuchin, recentment. És probable que les converses sobre el paquet d'estímul romanguin en el centre d'atenció. Durant el cap de setmana, el president Trump va instar totes dues parts a arribar a un acord. És clar que el líder dels EUA vol treure titulars positius en les últimes setmanes abans de les eleccions presidencials. Aquest diumenge, Pelosi va dir que s'estaven fent progressos en relació amb un paquet", explica Madden.

En el pla macro, s'han publicat els PMI serveis de setembre. A Espanya, va caure per sota del nivell 47,7 registrat a l'agost fins a 42,4 al setembre, indicant un ritme de contracció accelerat. El consens esperava una dada de 46,3.

Últimas noticias