L'Ibex (+0,52%) resisteix enganxat als 8.000 i "sense donar mostres de feblesa"

Acerinox i PharmaMar són els valors que més pugen aquest dimecres

Per

Bolsamania | 18 nov, 2020

Actualitzat : 17:50

L'Ibex cotitza pla aquest dimecres, amb lleugeríssimes pujades (+0,59%. 7.981 punts) i es manté enganxat als 8.000 punts. Dins del selectiu destaquen les alces d'Acerinox (+4,68%) i Amadeus (+4,09%) i les caigudes del Sabadell (-1,63%), Merlin (-1,18%) i Aena (-1,30%). En general, Europa ha registrat alces menors a l'1% mentre creix la preocupació per l'increment de casos de Covid-19 a tot el món.

"Després del repunt recolzat en les bones notícies sobre les vacunes que vam veure el dilluns, els mercats europeus van tenir un comportament més temperat el dimarts, ja que continua l'augment dels casos de virus mentre les dades macro als EUA han resultat decebedores", expliquen els experts de CMC Markets en el seu informe diari.

Lentament, afegeixen, s'està fent evident que el mal causat per la tènue activitat dels consumidors està començant a manifestar-se en els patrons de despesa dels consumidors estatunidencs després que les vendes al detall d'octubre només pugessin un 0,3%, lleugerament inferior a l'esperat i la referència més feble des d'abril.

"Atès que els casos de coronavirus continuen augmentant considerablement als Estats Units i que diversos estats s'estan tancant davant un clima més fred i l'augment dels contagis, és cada vegada més evident que és probable que els pròxims dos mesos siguin encara pitjors per a les empreses estatunidenques, en particular perquè un altre pla d'estímul fiscal encara sembla molt llunyà", afegeixen des de CMC.

A pesar que l'augment de casos no sembla tenir fre, aquest dimecres s'han conegut noves notícies de la vacuna de Pfizer i BioNTech. Tots dos laboratoris han elevat l'efectivitat al 95% després d'una anàlisi definitiva.

Aquest dimecres els inversors estan pendents dels IPC a Regne Unit (puja un 0,7%) i la Unió Europea (es manté en el -0,3%). Els experts expliquen que les referències són un recordatori no desitjat del fracàs del Banc d'Anglaterra i del Banc Central Europeu (BCE) per complir amb els mandats d'un objectiu d'inflació del 2%.

D'altra banda, el Brexit continua sent protagonista. La lliura ha tingut una bona ratxa els últims dies ajudada per les notícies sobre que la UE i el Regne Unit podrien arribar fins i tot acordo tan aviat com la setmana vinent. Així i tot, això continua semblant poc probable.

Quant a l'aspecte tècnic de l'Ibex, malgrat les caigudes d'ahir, es manté prop dels 8.000 punts i "segueix sense donar cap senyal de feblesa que faci pensar en una correcció", subratllen els experts de Bolsamanía. "Un senyal de feblesa seria un tancament per sota dels 7.688 punts. Si aconseguís superar els 8.000 punts, podríem acabar veient una extensió dels guanys fins al nivell dels 8.375 punts", expliquen.

Últimas noticias