JP Morgan augura un bitcoin als 146.000 dòlars en la seva competència amb l'or

Avisa que la volatilitat ha de caure "substancialment" si vol arribar a l'or en valor de mercat

Per

Bolsamania | 05 gen, 2021

Wall Street no amaga la seva aclaparament davant la recent pujada del bitcoin als 34.500 dòlars, fins al punt que un dels majors bancs d'inversió dels EUA ha publicat un auguri per a la moneda digital que declara la seva rendició absoluta al poder de l'actiu digital.

En una nota publicada el dilluns, JP Morgan va ubicar un ambiciós objectiu de preu a llarg termini per al bitcoin, afirmant que la criptodivisa podria pujar fins als 146.000 dòlars, ja que competeix amb l'or com a moneda "alternativa". Però, aquest vaticini té trampa.

La capitalització de mercat del bitcoin, calculada multiplicant el preu pel nombre total de monedes en circulació, se situa actualment en més de 575.000 milions de dòlars. Segons JPMorgan, hauria de pujar 4,6 vegades per igualar els 2,7 bilions de dòlars d'inversió en or del sector privat.

Perquè el valor de mercat de bitcoin arribi a aquest nivell, la seva volatilitat de preu hauria de disminuir per donar als grans inversors institucionals la confiança necessària per fer grans apostes. El bitcoin és conegut per la seva salvatge volatilitat i, de fet, aquest dilluns va donar mostres d'això en cedir per sota dels 30.000 dòlars, fins als 27.000, només dies després d'arribar a aquest nivell.

LA VOLATILITAT ÉS EL QUID DE LA QÜESTIÓ

"Aquesta alça a llarg termini basada en una igualació de la capitalització de mercat de bitcoin amb la de l'or amb fins d'inversió està condicionada al fet que la volatilitat del bitcoin convergeixi amb la del metall groc a llarg termini", van escriure els estrategs de JPMorgan.

"La raó és que, per a la majoria dels inversors institucionals, la volatilitat de cada classe importa en termes de gestió de riscos de la cartera i com més gran sigui la volatilitat d'una classe d'actius, més gran serà el capital de risc consumit per aquesta classe d'actius", expliquen.

Les criptoanàlisis han dit que el recent repunt de bitcoin és marcadament diferent de la bombolla de finals de 2017 que el va veure acostar-se als 20.000 dòlars per moneda, per caure fins als 3.122 dòlars l'any següent. Això es deu al fet que els inversors institucionals estan començant a comprar, cosal que contempla com un impuls crucial de confiança per a l'actiu digital.

Últimas noticias