JP Morgan retalla la valoració de Repsol fins a 13,50 euros per acció

Des del seu anterior preu objectiu de 14 euros per títol

Per

Bolsamania | 05 mar, 2018

Actualitzat : 18:36

Els analistes de JP Morgan Cazenove han retallat la valoració de Repsol fins a 13,50 euros per acció des dels anteriors 14 euros per títol i han reiterat el consell d’'infraponderar' (reduir el valor en cartera). Les accions de la petroliera han pujat aquest dilluns un 0,82%, fins als 14,11 euros.

Els experts del banc nord-americà no es mostren impressionats pels resultats anuals i del quart trimestre presentats per la petroliera, ni tampoc per l'augment del dividend i les opcions estratègiques que s'obren per a la petroliera després de la venda del 20% de Gas Natural Fenosa per 3.816 milions d'euros.

En un informe sobre petrolieres europees, JP Morgan es mostra positiu amb el sector, però no especialment amb Repsol. Els seus valors favorits són el grup britànic BP, la portuguesa Galp i l'austríaca OMV, que als preus actuals està "barata".

Encara que JP Morgan destaca la fortalesa de Repsol al negoci de refinació i ha elevat les seves previsions per al conjunt del sector, considera OMV una opció més atractiva en aquests moments per la seva valoració més atractiva.

El passat 28 de febrer, Repsol va pujar un 3,5% en borsa, fins a 14,70 euros, després de presentar uns bons resultats, reduir el seu deute més del que s'esperava i d’augmentar el dividend. No obstant això, durant les següents sessions el valor es va girar a la baixa i va perdre tot el guanyat després dels seus resultats.

Repsol també té previst elevar el pagament del dividend total corresponent a l'exercici 2017 a 0,9 euros per títol, un 12,5% més que l'actual retribució als seus accionistes de 0,8 euros. A més, recomprarà el 100% de la part distribuïda en accions per compensar l'efecte dilutiu del dividend flexible una operativa que realitzen altres empreses cotitzades com Iberdrola.

Últimas noticias