El fons sobirà de Noruega ven l'1% de DIA i liquida la seva participació directa

Redueix la seva presència a través d'accions fins al 0,196% des de l'anterior 1,332%

Por

Bolsamania | 24 oct, 2018

Norges Bank s'ha cansat de perdre amb les accions de DIA i ha decidit pràcticament liquidar la seva participació directa a través de títols en la cadena de supermercats, després de vendre l’1,136% del capital.

Segons ha comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Norges Bank va reduir dimarts passat, 22 d'octubre, la seva participació en DIA fins al 0,196% des de l'anterior 1,332%. Així, tan sols controla un paquet de 1.210.000 d'accions (1.219.897), amb un valor de mercat (0,684 euros) de tot just 834.000 euros.

Respecte a la seva participació a través d'instruments derivats, el fons sobirà noruec ha reduït la seva presència fins al 2,402% des de l'anterior 2,539%. En aquest cas, es tracta majoritàriament (2,297%) d'accions que manté en préstec als inversors baixistes.

Curiosament, els 'curts' s'han folrat amb les seves posicions i, tot i que Norges Bank rep una comissió per prestar les accions, la seva inversió directa a través dels títols de la cadena de supermercats ha resultat tot un fiasco.

Els títols de DIA segueixen en caiguda lliure i marquen mínims històrics jornada rere jornada. Aquest dimecres, tornen a baixar amb força un 6%, fins als esmentats 0,684 euros. El passat 18 d'octubre, Bolsamanía publicava que Norges Bank estava aprofitant la caiguda de la companyia per especular, però les contínues caigudes del valor han obligat el gestor d'actius a replegar la seva posició.

L'entrada de Norges Bank a DIA es remunta a finals de 2015, quan en va declarar el desembre una participació del 3%. Des de llavors, sempre ha mantingut aproximadament la meitat de la posició en accions i la meitat prestada a inversors baixistes. Però finalment, ha hagut de cancel·lar la seva aposta per l'enfonsament borsari de l'empresa.

Últimas noticias