Trump torna a acusar la Fed de no fer "res" amb els tipus

Nou atac del president nord-americà al banc central

Bolsamanía
Europa Press | 29 jul, 2019 17:41
ep july 10 2019 - washington dc united states chair of the federal reserve jerome powell testifies before the house financial services committee on capitol hill in washington dc us on july 10 2019 stefani reynolds cnp contacto
Stefani Reynolds

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha tornat a criticar la Reserva Federal per les seves decisions pel que fa a la política monetària just dos dies abans que l'organisme anunciï si baixa o manté sense canvis els tipus d'interès.

En un missatge publicat al seu compte de Twitter, Trump ha subratllat que la Unió Europea i la Xina "baixaran encara més els tipus d'interès i injectar diners als seus sistemes, cosa que facilitarà als seus fabricants vendre els seus productes".

"Mentrestant, i amb la inflació molt baixa, la nostra Fed no fa res, i probablement farà molt poc en comparació", ha afegit.

Tot i que encara no s'ha pres cap decisió sobre això, el Banc Central Europeu (BCE) va obrir la porta dijous passat a aprovar un nou paquet d'estímuls durant la seva pròxima reunió, que serà al setembre. Entre les eines que s'estan estudiant es troba una baixada de la taxa de facilitat de dipòsit i la represa de les compres netes d'actius.

D'altra banda, aquest dimarts la Fed començarà la seva trobada de dos dies, que finalitzarà dimecres amb el comunicat de si baixaran o mantindran els tipus d'interès. Durant la passada reunió, es va trencar el consens en les votacions per primera vegada des de 2017, ja que un dels banquers centrals de la Fed va votar a favor d'una baixada de 25 punts bàsics. Des de llavors, altres governadors de la Fed s'han mostrat a favor de la necessitat una política monetària més expansiva.

Des de fa diversos mesos, Trump ha pressionat en multitud d'ocasions la Fed perquè rebaixi els tipus d'interès i va amenaçar fins i tot amb acomiadar el seu president, Jerome Powell, que al seu torn, en reiterades ocasions, ha defensat la seva independència respecte als desitjos de l'Executiu.

contador