BP dispara el benefici fins als 8.200 milions al tercer trimestre

Anuncia que invertirà 2.500 milions de dòlars més en la recompra d'accions

Bolsamanía
Bolsamania | 01 nov, 2022 09:57
bp affiche un benefice de 8 45 milliards de dollars au 2e trimestre et augmente son dividende 20220802133315

BP ha presentat aquest dimarts els resultats del tercer trimestre, amb què ha polvoritzat totes les previsions. I és que durant el període comprès entre el juliol i el setembre la petroliera ha aconseguit un benefici de 8.200 milions de dòlars gràcies al fort comerç del gas natural. Així mateix, l'empresa ha anunciat que invertirà 2.500 milions de dòlars més en recomprar accions.

BP
4,957
  • 0,59%0,03
  • Max: 4,99
  • Min: 4,93
  • Volume: -
  • MM 200 : 483,05
17:35 28/03/24

Els guanys aconseguits al tercer trimestre contrasten amb el benefici de 3.300 milions que va aconseguir durant el mateix període de fa un any, i segueixen el benefici de 8.450 milions de dòlars, el més alt en 14 anys, que va sumar ael segon trimestre de l'any. Els experts enquestats havien vaticinat que durant aquest tercer trimestre el benefici se situaria en 6.000 milions, però l'empresa ha batut les previsions del consens.

El flux de caixa operatiu durant el trimestre va ser de 8.300 milions. Mentrestant, el deute net va caure per desè trimestre consecutiu fins a arribar als 22.000 milions de dòlars al final del tercer trimestre.

Durant el tercer trimestre, BP va generar un flux de caixa excedent de 3.500 milions i té la intenció d'executar una recompra d'accions de 2.500 milions abans d'anunciar els resultats del quart trimestre, cosa que eleva el total de recompres d'accions anunciades el 2022 fins als 8.500 milions, equivalent al 60% del flux de caixa excedent des del començament d'any.

"Els resultats d'aquest trimestre reflecteixen que seguim actuant mentre ens transformem. Continuem centrats a ajudar a resoldre el trilema energètic: energia segura, assequible i amb menys emissions de carboni. Proporcionem el petroli i el gas que el món necessita avui i, alhora, temps, invertim per accelerar la transició energètica. El nostre acord amb Archaea Energy és el pas més recent en la nostra transformació estratègica de BP", ha comentat Bernard Looney, CEO de la companyia.

La veritat és que les petrolieres i gasistes més grans del món han registrat beneficis extraordinaris durant els últims mesos a causa de la pujada dels preus de les matèries primeres després de la invasió russa d'Ucraïna. Això ha provocat que siguin molts els qui demanin que es creïn impostos sobre els guanys rècord d'aquestes companyies, sobretot tenint en compte que l'augment dels preus de les primeres matèries ha disparat la inflació a tot el món.

De fet, el president dels EUA, Joe Biden, va demanar aquest dilluns a les grans petrolieres que deixin d'"aprofitar-se de la guerra" i va amenaçar d'aplicar impostos més alts si els gegants de la indústria no treballen a intentar rebaixar els preus del gas. A Europa també s'està plantejant, després que alguns països com Espanya ja hagin creat un tribut per gravar els beneficis extraordinaris.

"Atesa la solidesa dels resultats recents dels seus parells a banda i banda de l'oceà, no sorprèn que BP també s'hagi unit a la festa mentre manté una mirada ferma en el futur", comenten a Interactive Investor. "Des d'una perspectiva àmplia, l'empresa es troba en una forma cada cop més sòlida, cosa que li permet perseguir les seves ambicions a llarg termini de convertir-se en una empresa energètica integrada", afegeixen.

contador