'The Telegraph' revela un nou escàndol mentre Johnson s'autoconfina

Es tracta de dues festes celebrades a Downing Street el dia previ al funeral de Felip d'Edimburg

Bolsamanía
Bolsamania | 14 gen, 2022 13:02
boris johnson marcha
Alberto Sánchez

Boris Johnson, primer ministre de la Gran Bretanya, segueix a l'ull de l'huracà mediàtic per les festes organitzades al número 10 de Downing Street mentre el país tenia unes estrictes limitacions per lluitar contra el coronavirus. L'última l'ha publicat The Telegraph i va tenir lloc en vigílies del funeral del príncep Felip d'Edimburg.

En concret, el 16 d'abril del 2021 es van celebrar dues reunions a la casa oficial del premiere britànic per celebrar la sortida de dos companys. De fet, tal com comenten persones que van estar dins aquest esdeveniment, allò eren "festes innegables". De fet, confirmen que es va beure una gran quantitat d'alcohol i es va ballar fins a altes hores de la matinada.

Mentrestant, les autoritats del Regne Unit van prohibir les reunions interpersonals en interiors, limitant-se únicament als grups de bombolla, i es van proposar tota mena de mesures perquè els britànics poguessin acomiadar-se del príncep Felip d'Ediumburg sense necessitat de sortir al carrer.

Segons indica un portaveu de Downing Street, Boris Johnson no hi va ser aquella nit, quan va ser a la casa de camp del primer ministre a Chequers.

Totes aquestes informacions surten a la llum alhora que es coneix que el mateix Johnson ha hagut de cancel·lar un viatge de treball a Lancashire pel fet que un membre de la seva família ha donat positiu a les proves de coronavirus, tal com ha avançat un portaveu del Govern i recullen diversos mitjans internacionals. "Seguirà les orientacions per als contactes propers vacunats, que inclouen la realització de proves diàries i la limitació del contacte amb altres persones", va dir.

El clima generat al voltant de les polèmiques festes a Downing Street ha provocat que la majoria de britànics vulguin la dimissió del primer ministre. En concret, i segons un sondeig realitzat aquest dimarts, un 66% dels adults estan a favor de la seva sortida, mentre que un 42% dels votants conservadors consideren que el primer ministre hauria d'abandonar el seu lloc.

contador