PSOE i Unides Podem pacten els pressupostos de 2022, incloent-hi la Llei d'Habitatge

Els dos partits han aconseguit salvar l'últim escull que quedava per donar sortida als comptes públics

Irene Hernández
Bolsamania | 05 oct, 2021 14:03
ep archivo   el presidente del gobierno pedro sanchez durante la comparecencia publica en la moncloa
EUROPA PRESS - Archivo

Compte enrere perquè els pressupostos generals de l'Estat (PGE) del 2022 vegin la llum. Aquest dimarts, PSOE i Unides Podem han aconseguit tancar un acord per aprovar els comptes de l'any que ve. En el pacte s'inclou l'escull que embussava l'acord: la Llei d'Habitatge.

Segons ha informat la Secretaria d'Estat de Comunicació, els dos partits devien aconseguir posar-se d'acord durant el Consell de Ministres celebrat aquest dimarts. A més, el Govern està valorant celebrar un d'extraordinari aquesta mateixa setmana perquè els PGE avancin al més aviat possible cap al Congrés. Si no és així, s'aprovaran durant el Consell de Ministres ordinari que tindrà lloc el proper dilluns 11 d'octubre, avançat un dia per ser el dimarts 12 d'octubre festiu.

"Durant el matí d'avui s'ha arribat a un acord al si del Govern de coalició en relació a la Llei de pressupostos generals de l'Estat i la Llei d'Habitatge", han anunciat des de La Moncloa, assegurant que PSOE i Unides Podem en donaran més detalls "conjuntament".

Fa uns dies, la vicepresidenta primera i ministra d'Afers Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, confiava a tenir un acord per poder aprovar-los "en temps i en forma". Una expressió que també ha destacat en diverses ocasions el president del Govern, Pedro Sánchez.

Però la Llei d'Habitatge no ha estat l'únic front entre les dues formacions. L'Impost de Societats també ha suposat un fre per acordar els comptes públics. De moment, sembla que quedaria fixat al 15%.

contador