Prorrogada fins al 31 de març la restricció de viatges de tercers a la UE

El ministre de l'Interior amplia la pròrroga per segona vegada també pels països Schengen

Bolsamanía
Europa Press | 26 feb, 2021 15:44 - Actualitzat: 15:44
turistas portada masacarilla maletas

Aquest divendres s'ha traslladat al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) la pròrroga que Espanya ha ampliat fins al pròxim 31 de març sobre la restricció temporal de viatges no imprescindibles des de tercers països a la Unió Europea i països associats Schengen per tal d'evitar un augment dels contagis per Covid-19.

Inicialment, les restriccions anaven a finalitzar el 28 de gener. No obstant això, el ministre del Interior, Fernando Grande-Marlaska va prorrogar les mesures fins a febrer i avui ha aparegut una nova ampliació fins al 31 de març.

La llista de països els residents dels quals no es veuen afectats per les restriccions es van confeccionar d'acord amb la recomanació europea del passat 30 de juny. Aquesta llista ha estat modificada en successives ocasions per anar adaptant el llistat de tercers països a les circumstàncies epidemiològiques. L'última modificació va ser l'exclusió del Japó de la llista el passat 28 de gener.

D'aquesta manera, els tercers països i regions administratives especials els residents dels quals no es veuen afectats per la restricció temporal de viatges no imprescindibles a la UE són Austràlia, Nova Zelanda, Rwanda, Singapur, Corea del Sud, Tailàndia, la Xina i les regions de Hong Kong i Macau.

PRÓROGA AMB PORTUGAL: QUI POT CREUAR LA FRONTERA?

Així mateix, s'ha publicat al BOE aquest divendres l'ampliació, que inicialment anaven a finalitzar l'1 de març, dels controls a la frontera interior terrestre amb Portugal fins al 16 de març. D'aquesta manera, les entrades i sortides del territori espanyol a través de la frontera amb Portugal només podrà realitzar-se pels passos autoritzats i durant els horaris que s'estableixin.

De moment, els únics autoritzats per creuar la frontera són els ciutadans espanyols i els seus cònjuges, així com els ascendents i descendents que visquin al seu càrrec, sempre que viatgin amb o per reunir-se amb aquest.

També podran creuar la frontera els residents a Espanya que hi visquin i els estudiants que cursen els seus estudis a Espanya o ciutadans dels Estats associats Schengen que es dirigeixin al seu lloc de residència habitual, degudament acreditat. A més, podran accedir a Espanya els que vagin a transitar o romandre's en el territori espanyol per motius laborals.

Finalment, es permet el trànsit a les persones que acreditin documentalment causes de força major o situació de necessitat, o per motius humanitaris.

contador