El Govern presumeix de forçar la conversió de més de 260.000 contractes indegudament temporals en indefinitss

La ministra d'Ocupació i Seguretat Social assegura que el Pla de Lluita contra el Frau ha convertit més de 265.700 contractes indegudament temporals en indefinits

  • Les actuacions contra el frau i l'ocupació irregular tenen un impacte econòmic global de més de 18.000 milions
  • "Hem passat de destruir ocupació a crear-ne i des de l'inici de la recuperació s'han creat 110.949, el 67,5%, 2 de cada 3 ocupacions perdudes", assegura Báñez
Bolsamanía
Bolsamania | 20 abr, 2017 16:02
ep fatima banezcongreso
Fátima Báñez al CongrésEUROPA PRESS

La ministra d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, ha afirmat aquesta jornada que “el frau laboral suposa una agressió intolerable contra els drets laborals bàsics dels treballadors”. Per això ha ressaltat que “gràcies a la feina desenvolupada per la Inspecció de Treball i Seguretat Social s'ha aconseguit la conversió de més de 265.710 contractes indegudament temporals en contractes indefinits”.

Les actuacions contra el frau i l'ocupació irregular tenen un impacte econòmic global de més de 18.000 milions

Quant a l'impacte econòmic global de les actuacions dutes a terme en matèria de lluita contra l'ocupació irregular i el frau a la Seguretat Social, des de l'any 2012 i fins a febrer de 2017, Báñez ha manifestat que s'estima en més de 18.237 milions d'euros”. La ministra ha signat un Conveni de Col·laboració relatiu a la Inspecció de Treball i Seguretat Social amb el president de Canàries, Fernando Clavijo, al qual ha expressat el compromís de totes les administracions en la lluita contra el frau al mercat de treball. “La qualitat de l'ocupació comença amb el dret a tenir un contracte, a estar afiliat a la Seguretat Social, a tenir formació, pensió de jubilació, o prestació per malaltia”, ha subratllat.

Báñez s'ha mostrat convençuda que la col·laboració i la suma de voluntats permet multiplicar els resultats. “Prova d'això, ha dit, és que al nostre país, des de 2012, gràcies a l'actuació de la Inspecció, han aflorat 430.773 ocupacions, que abans no tenien drets”. Respecte a les empreses fictícies la ministra ha destacat que s'han detectat 6.101, empreses sense activitat real, “creades amb l'únic objecte de facilitar l'accés indegut a prestacions”.

A Canàries, des de l'any 2012, han aflorat 25.000 ocupacions, conseqüència de les 49.659 inspeccions en matèria d'ocupació irregular. Així mateix, s'han convertit 20.000 contractes temporals en indefinits”. La ministra va anunciar que, igual que l'any passat, se signarà en breu un Conveni en matèria de lluita contra el frau a l'àmbit de treball no declarat i ocupació irregular, pel que es reforçaran les plantilles de la Inspecció de Treball amb 32 efectius més durant els mesos d'octubre i novembre de 2017.

Durant la seva intervenció la titular d'Ocupació ha donat les gràcies als canaris per l'esforç realitzat, el resultat del qual és que a Canàries, només durant l'últim any, el nombre d'aturats s'ha reduït en 23.100 persones. “Hem passat de destruir ocupació a crear-ne i des de l'inici de la recuperació s'han creat 110.949, el 67,5%, 2 de cada 3 ocupacions perdudes”. Una altra dada a tenir en compte, segons ha ressaltat Báñez, és la qualitat en l'ocupació, atès que a Canàries la contractació indefinida creix a un ritme del 25%: 5,5 punts percentuals més que la mitjana nacional.

La ministra ha finalitzat la seva exposició animant a continuar amb la suma d'esforços per aconseguir els 20 milions de persones treballant que hi havia abans de la crisi, i situar el nostre mercat laboral en cotes d'activitat com mai abans havia tingut.

contador