Set de cada deu joves espanyols creuen que no cobraran pensió en jubilar-se

Menys d'un 9% dels espanyols d'entre 18 i 24 anys ha contractat un pla de pensions

Irene Hernández
Bolsamania | 23 mai, 2019 13:06
rescate-plan-de-pensiones

El futur de les pensions és un dels temes que més inquietud suscita. De fet, fins a un 68% dels espanyols d'entre 25 i 34 anys creu que no va a cobrar una pensió quan es jubili. No obstant això, els més joves són el col·lectiu amb menor percentatge de contractació d'un pla de pensions.

"El 23,6% dels joves no considera necessari tenir un pla de pensions, cosa normal si tenim en compte que molts d'ells veuen encara molt llunyà el moment de la seva jubilació", afirma la responsable de Finances de Rastreator.com, Luciana Blasco. A més, destaca que el 74% de les persones que tenen actualment un pla de pensions el van contractar abans dels 40 anys.

Segons les dades del comparador financer incloses a l'Observatori sobre noves tendències de consum dels espanyols, a prop de 6 de cada 10 espanyols creuen que no rebran una pensió quan arribi el moment de jubilar-se i només el 27% dels espanyols afirma disposar d'un pla de pensions.

Només el 27% dels espanyols afirma disposar d'un pla de pensions i el 30% diu que no ho fa perquè no s'ho pot permetre

"Malgrat la generalitzada preocupació per la situació actual i futura de les pensions, la veritat és que encara són pocs els espanyols que compten amb una opció privada per complementar la seva pensió. Entre els espanyols que encara no l'han contractat, un 30% afirma que no ho fa perquè no s'ho pot permetre", afegeix Blasco.

Encara que hi ha un 23% dels que actualment no compten amb un pla de pensions que sí es planteja contractar-lo en un futur, un 20% del conjunt dels espanyols no veu necessari comptar amb aquest tipus de productes. Els usuaris que més opten per aquests productes són aquells que es troben entre els 55 i 65 anys, que representen gairebé el 36% de les contractacions.

Per comunitats autònomes, La Rioja, amb més del 38%, lidera el rànquing on més es contracten plans de pensions, seguida per Navarra (37%) i Cantàbria (32%). D'altra banda, Múrcia (16%), Andalusia (19%) i Castella i Lleó (23%) són les comunitats on menys habitants compten amb un pla de pensions privat.

"És important conscienciar sobre la importància de l'estalvi per al futur i sobre com trobar els productes que s'adaptin millor a cada perfil. Actualment existeixen diferents alternatives al mercat amb diferents rendibilitats, terminis o primes i cal analitzar bé les seves condicions abans de contractar un producte d'estalvi", conclou.

contador