UBS i Credit Suisse abonaran en dues tandes el seu dividend per a 2020

Segons recomana l'Autoritat Supervisora del Mercat Financer

Bolsamanía
Europa Press | 09 abr, 2020 13:53
ep logo del banco ubs
MARTIN ABEGGLEN/ FLICKR - Archivo

UBS i Credit Suisse, els dos principals bancs de Suïssa, han decidit abonar en dues tandes el dividend proposat per a enguany tal com recomana l'Autoritat Supervisora del Mercat Financer (Finma, per les seves sigles en anglès), la CNMV suïssa.

D'aquesta manera, el consell d'administració d'UBS proposarà a la junta general d'accionistes, que se celebrarà el 29 d'abril, abonar dos dividends de 0,365 dòlars per acció cadascun. El primer d'ells es pagarà el 7 de maig, i la data del segon es decidirà a la junta extraordinària que se celebrarà el 19 de novembre, després de la publicació dels resultats del tercer trimestre.

"Hem decidit seguir les indicacions de la Finma, tot i que els nostres sòlids nivells de capital, finançament i liquiditat ens permeten donar suport als nostres clients i a l'economia al mateix temps que paguem el dividend complet", ha explicat UBS. La firma ha avançat que espera tancar el primer trimestre amb un benefici net d'uns 1.500 milions de dòlars (1.380 milions d'euros) i amb uns nivells de capital CET1 "en línia amb els objectius" i per sobre dels requisits dels reguladors.

El banc també ha explicat que en cas que no s'aboni el segon dividend per preservar el capital, s'eliminaran tots els incentius del consell d'administració i es transferiran al pla de remuneració en accions en diferit.

Del seu costat, Credit Suisse ha decidit emprendre una acció similar. Enlloc de proposar als accionistes el pagament de 0,2776 francs suïssos per acció, dividirà el pagament en dues tandes de 0,1388 francs per títol.

"Encara que el consell manté l'opinió que la fortalesa financera de Credit Suisse hauria continuat donant suport a la proposta original de dividend realitzada als nostres accionistes, creiem que aquesta resposta a la petició de la Finma, en línia amb decisions similars preses pels nostres competidors, és un pas prudent i responsable per preservar capital davant els desafiaments plantejats per la pandèmia del Covid-19", ha reblat Credit Suisse.

contador