Morgan Stanley actualitza previsions i "reforça" la seva visió negativa sobre les borses

Creu que l'FTSE 100 és la millor opció per aprofitar "el joc de divises febles"

Nieves Amigo
Bolsamania | 27 set, 2022 12:19
ep archivo   august 16 2016   new york city new york united states of america   morgan stanleys
Europa Press/Contacto/Sachelle Babbar - Archivo

Morgan Stanley es reafirma en la visió negativa sobre les borses europees i mundials després d'actualitzar les seves previsions. El banc estima que els tipus d'interès dels Estats Units, els rendiments dels bons i el dòlar continuaran pujant.

"Els nous objectius a desembre del 2022 són 0,93 per a l'euro/dòlar i 1,02 per a la lliura/dòlar. Aquesta combinació reforça tant la nostra actual opinió prudent sobre la renda variable europea com les nostres recomanacions actuals de 'sobreponderar' el Ftse 100 i els valors defensius", explica.

Segons detallen des de Morgan Stanley, aquestes noves previsions macro probablement exerciran una pressió més gran a la baixa a curt termini en els mercats de renda variable europeus i mundials, que han estat especialment (inversament) correlacionats amb el dòlar aquest any.

"El nostre nou objectiu per a l'euro/dòlar al desembre és coherent amb una caiguda de l'Euro Stoxx 50 cap al rang de 3.000-3.200. El nostre objectiu de l'índex dòlar nord-americà (DXY) és coherent amb una nova caiguda d'1,5 punts al ràtio global PE", expliquen.

CICLE DESCENDENT DELS BENEFICIS EUROPEUS

La feblesa de l'euro al llarg de l'any ja ha proporcionat un suport important al BPA (benefici per acció) de les empreses europees i és probable que aquesta tendència continuï, segons estima Morgan Stanley sobre la base de les noves previsions sobre el tipus de canvi.

Tot i això, el banc nord-americà creu que això "alentirà, però no impedirà un proper cicle de rebaixes dels beneficis empresarials". A més, afegeix que és probable que els mercats segueixin estimant un múltiple baix per a la millora del BPA impulsada per les divises.

SOBREPONDERAR L'FTSE 100

L'FTSE 100 és, segons l'opinió d'aquests experts, la millor opció d'inversió entre la renda variable per aprofitar "el joc de divises febles", ja que el 75% dels ingressos prové de l'estranger.

"D'aquí ve que la nova previsió que la lliura/dòlar caigui fins a l'1,02 hauria de donar suport al continu rendiment superior de les accions britàniques de gran capitalització, tant a nivell de preus com de beneficis. El nostre nou objectiu per al desembre de situar el euro/lliura en 0,91 suggereix un rendiment superior del 5-10% de l'FTSE 100 respecte a l'Euro Stoxx 50 i FTSE 250.

contador