L'or avança a prop d'un 1,5% i acumula quatre sessions consecutives a l'alça

Els analistes apunten que el 'metall groc' arribarà als 1.320 dòlars l'any que ve

Irene Hernández
Bolsamania | 11 oct, 2018 15:02 - Actualitzat: 15:02
lingote oro gold

Enmig de les caigudes que estan registrant els índexs borsaris, l'or va pel camí contrari i durant la sessió d'aquest dijous avança a prop d'un 1,5%, fins als 1.206 dòlars. La matèria primera acumula, a més, quatre sessions consecutives a l'alça. No obstant això, des que va començar l'any perd més d'un 8% del seu valor.

L'or manté així el seu avanç enmig d'un sentiment de risc als mercats globals després de les caigudes que va viure Wall Street durant la sessió d'aquest dimecres i que han contagiat els mercats asiàtics i europeus. Tot i això, encara està lluny d'assolir els màxims de l'any que va marcar als 1.368 dòlars a finals de gener.

Malgrat les últimes pujades, sembla que alguns inversors "han perdut la fe en el metall preciós com un refugi segur"

Des de finals de juny, el 'metall groc' ha caigut al voltant d'un 4%, "una disminució que no creiem que estigui justificada per l'augment d’11 punts bàsics en els rendiments dels bons i el guany del 0,4% en el dòlar nord-americà durant aquest període".

El pobre acompliment de l'or sembla haver estat impulsat pel sentiment dels inversors, ja que sembla que alguns "han perdut la fe en el metall preciós com un refugi segur, ja que no s'ha apreciat durant la recent venda massiva als mercats emergents", afirma Wisdom Tree.

De cara al futur, els analistes creuen que el sentiment serà clau per a la cotització de l'or. "Les creixents taxes d'interès generalment arrosseguen el preu de l'or, però mentre esperem que la Reserva Federal (Fed) dels EUA augmenti les taxes un cop més el 2018 i dues vegades el 2019, aquests moviments són àmpliament esperats i ja s'han valorat en gran mesura pel mercat".

Afegeixen que hi ha diversos factors que poden provocar un retorn del sentiment de risc i recordar els inversors les qualitats defensives històriques de l'or. Entre ells hi ha les guerres comercials, les negociacions del Brexit i les tensions financeres i els episodis de volatilitat del mercat.

Els pronòstics de Wisdom Tree apunten que l'or arribarà als 1.320 dòlars l'any que ve. Això suposa una pujada superior al 9% respecte al preu en què cotitza la matèria primera actualment.

"Els preus no han tingut l'oferta de refugi segur que molts inversors haurien esperat", "l'efectiu sembla ser l'únic lloc on amagar-se, encara que l'or podria trobar una oferta més forta si aquesta correcció en els actius de risc persisteix", asseguren des d’ABC Bullion. "El metall ha estat una gran decepció com a refugi aquest any", "els lingots estan adormits".

contador