L'Ibex segueix 'adormit' abans de la decisió del BCE

Draghi decideix aquest dijous si manté els tipus d'interès en el 0%

  • El petroli segueix sota pressió després de les intencions dels EUA d'incrementar la producció
  • Trump serà investit aquest divendres
Marco Collado
Bolsamania | 19 gen, 2017 11:19
bolsa_de_madrid_ibex_35_parque

Els inversors europeus tornen al parquet aquest dijous amb els ulls posats al Banc Central Europeu (BCE), que publicarà abans de l'obertura de Wall Street la decisió sobre tipus d'interès de la seva última reunió. Encara que les previsions apunten al fet que tot es quedarà com està, qualsevol informació pot ser clau.

IBEX 35
10.526,900
  • -1,50%-160,30
  • Max: 10.605,50
  • Min: 10.499,20
  • Volume: -
  • MM 200 : 9.799,45
17:35 16/04/24

L'Ibex es torna a allunyar dels 9.400. El selectiu espanyol sembla adormit en les últimes jornades a l'espera de dades importants que moguin al mercat, amb valors com a Popular i IAG marcant forts moviments en les últimes sessions. Aquest dijous els únics valors que es destaquen en positiu són Grifols i ArcelorMittal, que pugen per sobre de l'1,5%.

DRAGHI, MAY, TRUMP, ELS PROTAGONISTES DE LA SETMANA

En relació a la possibilitat de canvis en els tipus sobre facilitat de dipòsit, que actualment se situen en el -0,4%, qualsevol canvi per part de Draghi activarà els moviments en la banca.

En relació al Brexit, sobre el qual el dimarts va parlar la nova primera ministra britànica, Theresa May, alguns bancs de Londres van assenyalar que valoren obrir filials en altres països europeus i transferir empleats des de Regne Unit.
D'altra banda, un altre dels moments clau de la setmana serà la cerimònia de presa de possessió de la presidència de Donald Trump, que se celebrarà aquest divendres als Estats Units. El republicà parlarà davant els mitjans aquest dijous, en un discurs previ al seu nomenament demà.

Al mercat del petroli, el barril Brent va retrocedir amb força el dimecres, que aquesta sessió se situa en els 54,5 dòlars després de la publicació de l'últim informe mensual de l'OPEP. Malgrat la reducció de producció duta a terme al desembre, els EUA segueixen amenaçant al mercat amb incrementar la seva producció, i així ho va reflectir el director del principal organisme energètic dels EUA, la IEA, que espera forts augments en la seva producció.

A l'apartat macro, aquest dijous hi haurà subhasta de bons a Espanya, amb dades sobre habitatge i manufactures als Estats Units. En el marc empresarial es publiquen després del tancament de la borsa americana els resultats d'IBM i American Express.

contador