La CNMV suspèn "cautelarment" la cotització de Banc Popular

Després de conèixer la compra per part de Banc Santander

  • La cotització del banc que presideix Ana Botín es convertirà en la protagonista de la jornada de dimecres
Alberto Sanz
Bolsamania | 07 jun, 2017 09:48
ep emilio saracho 20170512132902
MAXIMO GARCIA DE LA PAZ

Banc Popular deixa de cotitzar "cautelarment". Així ho ha anunciat la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) després de conèixer que Banc Santander adquirirà el 100% del seu capital social.

"Se suspèn cautelarment, amb efectes immediats, a l'empara de l'article 80 del text refós de la Llei del Mercat de Valors, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 4/2015, de 23 d'octubre", ha anunciat en un fet rellevant la CNMV. Valor que havia estat el gran protagonista de l'IBEX durant les últimes jornades. L'entitat que dirigeix ​​Emilio Saracho ha perdut gairebé un 50% del seu valor en borsa des del començament del mes.

La CNMV afirma al seu comunicat que la negociació de Popular i les societats del seu grup "queden suspeses als següents mercats: borses de valors i al Sistema d'Interconnexió Borsària, MEFF Societat Rectora del Mercat de Productes Derivats i AIAF, Mercat de Renda Fixa, SA de les seves Emissions de renda fixa".

La cotització de Banc Santander es convertirà en la protagonista de la jornada de dimecres. Com a part de l'operació, l'entitat que dirigeix ​​per Ana Botín té previst fer una ampliació de capital d'aproximadament 7.000 milions d'euros que cobrirà el capital i les provisions requerides per reforçar el balanç de Popular.

"PROTEGIR TOTS ELS DEPOSITANTS"

Just abans de conèixer el fet rellevant en què Santander comunicava la compra de Popular, el FROB (Fons de Reestructuració Ordenada Bancària) ha remès la nota de la decisió presa per la Junta Única de Resolució (JUR), l'autoritat de resolució de la Unió Bancària Europea. En ella, s'explica que la JUR ha transferit a Banc Santander totes les accions i instruments de capital de Banc Popular. "Això vol dir que Popular operarà en condicions normals de negoci com a membre solvent i líquida del Grup Santander amb efecte immediat".

La nota segueix explicant que aquest dimarts, 6 de juny, el Banc Central Europeu (BCE) havia decidit que Popular "fallava o podia fallar" i l'hi va notificar a la JUR. Aquesta, junts amb el FROB, va decidir que la venda era d'interès públic, ja que "protegeix tots els dipositants de Banc Popular i garanteix l'estabilitat financera. El sistema de resolució entra en vigor avui, després del suport de la Comissió Europea".

contador