Ence puja en l'IBEX: informe favorable de l'Advocacia sobre la planta de Pontevedra

La direcció de la companyia ha posat el document a disposició dels comitès d'empresa

Bolsamanía
Bolsamania | 28 mar, 2019 13:14
ence portada china

Ence Energía

3,044

12:00 19/04/24
-0,39%
-0,01

Ence puja amb força en l'IBEX-35, amb les seves accions pujant més d'un 3,5%. La companyia ha donat a conèixer un informe favorable emès per l'Advocacia de l'Estat sobre la pròrroga de la fàbrica a Pontevedra. El Govern presidit per Mariano Rajoy va concedir la pròrroga sense informe jurídic previ, mentre que l'Executiu de Pedro Sánchez va decidir no defensar la pròrroga davant l'Audiència Nacional.

L'Advocacia de l'Estat va emetre un informe, amb data del 24 de novembre del 2015, que era favorable a la pròrroga de la fàbrica d'Ence a Pontevedra per ser aquesta "conforme a dret". La direcció de la companyia pastera va posar el document a disposició dels membres dels comitès d'empresa.

Aquest informe previ sobre la legalitat de prorrogar fins al 2073 la concessió dels terrenys que ocupa la fàbrica de Lourizán contradiu l'argument esgrimit aquest dimarts davant els representants dels treballadors per part del director de gabinet de la Secretaria d'Estat de Medi Ambient, Ismael Aznar.

Segons han informat aquest dimecres durant una roda de premsa els presidents dels comitès d'empresa de la fàbrica, Ignacio Acuña i de les oficines centrals d'Ence, Ana Cedeira, aquest portaveu del Ministeri de Transició Ecològica els va dir que el Govern presidit per Mariano Rajoy va concedir la pròrroga sense informe jurídic previ de l'Advocacia de l'Estat.

Els presidents dels comitès d'empresa han lamentat el reiterat ús electoralista que es fa de la fàbrica d’Ence

Posteriorment, quan aquest es va emetre, ha assenyalat, va ser negatiu el criteri aplicat per prorrogar la presència de la fàbrica a Lourizán, raó per la qual el Govern de Pedro Sánchez va decidir no defensar la pròrroga davant l'Audiència Nacional.

Els presidents dels comitès d'empresa han lamentat el reiterat ús electoralista que es fa de la fàbrica d’Ence i han expressat la seva intenció de personar-se en les causes obertes contra la pròrroga de la concessió de la factoria, com a part afectada per defensar els seus llocs de treball i també per poder comptar amb informació de primera mà.

Sostenen que el problema amb la fàbrica no és ambiental sinó d'interpretació jurídica de la legalitat i reiteren que no hi ha cap alternativa viable per al seu trasllat. Per defensar els seus llocs de treball sortiran al carrer. Així acudiran aquest divendres al ple de la Diputació de Pontevedra, encara que no ha estat autoritzada la seva intervenció en el torn de paraula previ.

Durant la sessió borsària d'aquest dijous, Ence puja amb força en el selectiu espanyol. Les seves accions avancen més d'un 3,5% després d'uns dies d'alts i baixos, cosa que l’ha fet convertir-se durant els últims temps en un títol molt volàtil.

contador