Adicae: la fusió CaixaBank-Bankia és una operació de "tancament i enderroc encobert"

Insisteix en la necessitat absoluta que la banca estableixi un diàleg amb els consumidors

Bolsamanía
Europa Press | 21 abr, 2021 19:41 - Actualitzat: 12:01
ep presidenteadicae manuel pardos 20190410144303
EUROPA PRESS - Archivo

Manuel Pardos, president d'Adicae, ha assegurat que l'associació donava suport a la fusió entre CaixaBank i Bankia fins que ha conegut que els plans del nou grup passen per tancar més de 1.500 oficines i acomiadar 8.291 treballadors.

Caixabank
4,806
  • -0,37%-0,02
  • Max: 4,81
  • Min: 4,72
  • Volume: -
  • MM 200 : 3,67
17:35 19/04/24

"Donem suport a processos de fusió bancària que serveixin per crear entitats modernes, solvents i que posin els consumidors en el centre de l'atenció. El que s'ha conegut ara, per descomptat, va en direcció contrària", ha assenyalat Pardos.

En la seva opinió, la fusió entre les dues entitats es tracta d'una operació de "tancament i enderroc encobert", tot el contrari del que necessita la banca.

Adicae insisteix en la necessitat absoluta que la banca estableixi un diàleg amb els consumidors per eliminar la desconfiança que genera de manera creixent. "Per descomptat, estem tan sorpresos com els treballadors i els clients davant d'aquests plans de CaixaBank", ha avisat.

En aquest sentit, Pardos ha explicat que, al final, els plans concrets de reestructuració de l'entitat l'única cosa que inclouen són tancaments massius d'oficines i un ERO que s'emportarà per endavant un 20% de la plantilla de l'entitat.

"No és, per descomptat, el model de fusió que esperàvem", ha lamentat Pardos, i ha afegit que el reconeixement dels drets dels consumidors i la restauració de la confiança en el sector financer han de ser els eixos sobre els quals pivoten els processos de reestructuració que la banca espanyola segueix duent a terme.

Per la seva banda, el sindicat UGT ha qualificat l'ERO com "salvatge i vergonyós", en considerar que es tracta de l'"atac més greu als drets de la seva plantilla". Per al sindicat, "la proposta de l'empresa fa inviable la voluntarietat, cosa que ens aboca a acomiadaments forçosos. Aquesta no és la proposta que esperava la plantilla. Senzillament, és una falta de respecte. La direcció pretén 'fer l'agost' a costa de la plantilla".

contador