Maduro anuncia que invertirà en Huawei per instal·lar el 4G a Veneçuela

Després de l'ordre de Donald Trump de prohibir fer negocis amb empreses estrangeres

Bolsamanía
Bolsamania | 24 mai, 2019 13:31
portada maduro trump

El governant veneçolà, Nicolás Maduro, ha anunciat aquest dijous una "inversió immediata" en l'empresa Huawei, assenyalada pels EUA d'espiar a favor de la Xina, perquè ajudi a Veneçuela a instal·lar la tecnologia de xarxa mòbil 4G, que per ara funciona, amb intermitència, a les principals ciutats.

"He ordenat fer una inversió immediata al costat dels nostres germans xinesos, i la tecnologia de la Xina, la tecnologia de Huawei, de ZTE, i de totes les empreses xineses i de totes les empreses russes per a nosaltres elevar les capacitats de tot el sistema de comunicacions i fer realitat el sistema 4G", va dir Maduro en un acte amb militars a Caracas.

Aquesta setmana, el president Donald Trump va imposar una ordre executiva que prohibeix a les companyies nord-americanes fer negocis amb empreses estrangeres que suposadament intenten espiar el país i que ha acabat en un veto a Huawei. Com a conseqüència, Alphabet, l'empresa matriu de Google, ha retirat les llicències als productes de Huawei, que no incorporaran la plataforma de descàrrega d'aplicacions Google Play, cosa que significa la impossibilitat d'accedir a totes les apps dissenyades per al sistema Android (que fa servir Huawei) que no estiguin en codi obert.

Diverses operadores dels EUA, Regne Unit i Japó han deixat d'oferir als seus clients els mòbils de Huawei

Maduro ha afirmat aquest dijous que aquesta mesura constitueix una "agressió" a l'empresa de telecomunicacions xinesa, la segona major fabricant de telèfons mòbils al món, i pionera en el desenvolupament de la tecnologia d'internet ultra ràpid 5G.

Diverses operadores dels Estats Units, Regne Unit i Japó han deixat d'oferir als seus clients els mòbils d'Huawei, el mateix que fabricants de components per a dispositius.

Amb tot, el president veneçolà va assegurar que la companyia xinesa continuarà al país, el sistema de telefonia i dades del qual es troba endarrerit tecnològicament en vista de la greu crisi que l'assota des de fa un lustre.

En un vídeo en espanyol, Huawei va demanar als seus clients a Amèrica Llatina mantenir la calma davant el trencament de les relacions comercials amb Google.

En el material, l'empresa xinesa assegura que la mesura, una conseqüència de la guerra comercial entre la Xina i els Estats Units, no afectarà cap equip existent o els que estiguin en inventari per a la venda.

contador