El magnat ha participat al B20, esdeveniment paral·lel a la cimera que se celebra a Indonèsia
Elon Musk ha aprofitat la seva intervenció al B20, esdeveniment paral·lel al G20 protagonitzat per personalitats del món empresarial, per oferir la seva particular visió sobre el futur que ens ofereix. Tot i que estava previst que viatgés a Indonèsia, on té lloc la cimera, finalment hi ha intervingut per videoconferència, i ha dit que potser d'aquí a una mica "trobem una civilització extraterrestre". També creu que per evitar els embussos, en comptes de cotxes voladors, el que fan falta són túnels.
Assegut a la foscor, il·luminat únicament amb espelmes i vestit amb una camisa batik tradicional indonèsia, Musk ha ofert una visió del futur que inclou extraterrestres, túnels profunds i turisme de coets. Aquest dilluns s'ha dirigit als líders empresarials reunits a Bali, al marge de la cimera del G20, on ha fet broma sobre per què no ha viatjat a Indonèsia, com estava previst.
"La meva càrrega de treball ha augmentat força recentment", ha dit en referència a la seva controvertida adquisició de Twitter, encara que no ha volgut aprofundir en la seva decisió d'emprendre acomiadaments massius o de cobrar una tarifa per la verificació del compte. El que sí que ha dit és que volia que la xarxa social recolzés més vídeos i vídeos de més durada perquè els creadors de contingut puguin guanyar-se la vida a la plataforma, però no n'ha donat més detalls.
Però no només a Twitter s'ha referit Musk. També ha tingut temps de defensar la construcció de túnels per lluitar contra la congestió de les carreteres, de parlar de viatges amb coet a través del món en menys d'una hora i fins i tot del descobriment de vida extraterrestre a l'espai. "Potser trobem civilitzacions extraterrestres o descobrim civilitzacions que van existir fa milions d'anys. Crec que això seria increïblement interessant, sortir a explorar la galàxia", ha afirmat.
També ha insistit que l'exploració espacial ha de continuar sent una prioritat "perquè puguem entendre la naturalesa de l'univers i el nostre lloc".
Sobre l'avantatge dels túnels en lloc de cotxes voladors per lluitar contra els embussos, una tecnologia que explota la seva companyia The Boring Company, Musk ha apuntat que els cotxes voladors comporten "massa problemes" com el soroll, el vent, "no ser ideals per a la seguretat" o "la possibilitat que puguin caure sobre el teu cap". A parer seu, "els vehicles elèctrics i els túnels són absolutament una resposta a la pitjor congestió possible de qualsevol ciutat, perquè pots anar a tantes capes de profunditat com vulguis fins que se solucioni la congestió", ha assenyalat.
Com ha relatat, els túnels per al trànsit de vehicles electrificats "resolen molts d'aquests problemes", i ha recordat que el primer túnel d'aquest tipus ja és operatiu a Las Vegas (Estats Units). A més, ha indicat que aspira a dur a terme projectes amb The Boring Company a països emergents com Indonèsia, que acull aquesta cimera del G20, a més de "fer que els vehicles elèctrics siguin més assequibles" a les economies en vies de desenvolupament a través de la seva empresa de vehicles elèctrics Tesla.
El magnat també ha apuntat que vol veure plataformes de coets a tot el globus que permetin a la gent viatjar "a l'altra banda completa del món" a 20 vegades la velocitat del so. "Crec que això realment obriria el món si es pogués viatjar a qualsevol part del planeta en menys d'una hora", ha apuntat el fundador d'SpaceX, l'empresa aeroespacial que promou viatges a l'espai de turistes.
"A llarg termini, té sentit tenir plataformes de llançament per tot el món. Això permetria viatjar des d'una punta a una altra del planeta en menys de 45 minuts, i a la majoria de destinacions, en uns 20 minuts", ha afirmat Musk, que també ha defensat l'"emocionant futur" a què aspira a contribuir SpaceX amb el desenvolupament de llançadores espacials que converteixin la humanitat en "una espècie multiplanetària".
TRANSICIÓ ENERGÈTICA
Durant la seva intervenció virtual, Musk ha assenyalat també l'"enorme potencial" de creixement econòmic que tenen països com Indonèsia, per la seva combinació de recursos naturals -entre ells el níquel emprat a les bateries per a vehicles elèctrics-, població jove i penetració de noves tecnologies.
Així mateix, el magnat ha afirmat que la transició completa cap a les energies renovables "acabarà succeint, la qüestió és quant trigarà".
Musk ha estat una de les figures més destacades a la reunió de negocis del G20, que té lloc la vigília de la cimera de líders que se celebra a Bali. També hi han participat el president d'Amazon, Jeff Bezos, i Changpeng Zhao, el CEO de Binance, la principal plataforma d'intercanvi de criptomonedes del món.