Hi ha alternativa per a l'inversor conservador? Els 9 fons que proposa Diaphanum

Els inversors més exposats a la renda fixa s'enfronten amb una potencial caiguda dels bons amb la normalització de les polítiques monetàries

  • En la societat de valors Diaphanum adverteixen que "els bancs centrals distorsionen els preus"
  • Aposten per mantenir un 55% de la cartera en fons monetaris per als inversors més conservadors
Óscar Giménez
Bolsamania | 07 jul, 2017 13:40 - Actualitzat: 13:40
diaphanum buena portada

Els inversors conservadors cada vegada tenen més difícil obtenir rendibilitats. I més encara, els assessors i selectors de fons. Les expectatives del mercat davant la possible retirada dels estímuls per part del Banc Central Europeu (BCE) han avançat els riscos que hi hagi fortes pèrdues per als tenidors de títols de renda fixa.

"Els bancs centrals distorsionen els preus", asseguren en Diaphanum. La societat de valors presidida per Rafael Gascó creu que continuaran els estímuls, tot i que recorda que "en general (els preus) estan sobrevalorats i amb una rendibilitat-risc molt baixa", afegeixen. En el nínxol de la renda fixa, de fet, els bons públics i els corporatius amb grau d'inversió "estan molt cars". Mentre que els d'alt rendiment o 'high yield' "són atractius, sempre amb una diversificació adequada", sostenen.

En aquest context, no és fàcil per als gestors, assessors o selectors afegir valor per als inversors més conservadors. En Diaphanum han construït una cartera de nou fons d'inversió, que en l'acumulat de l'any suma una rendibilitat del 0,74%. La cartera conservadora té un 55% dels actius en tres fons monetaris: el BNP Paribas InstiCash EUR, Groupama Asset Management Groupama Empreses i l'AXA Court Terme P Acc.

D'altra banda, el 30% és en dos productes de renda fixa a curt i mig termini. Els dos són dos clàssics del sector, el Carmingac sécurité i el BlackRock Euro Short Duration Bond Fund. Els dos són vehicles cinc estrelles Morningstar -màxima qualificació per rendibilitat i risc enfront dels seus competidors- i gestionen 15.000 i 10.000 milions d'euros respectivament. En 'high yield', l'aposta de la societat de valors és Muzinich Short Duration High Yield Fund, que copa el 5% dels actius. Un altre 5% de la cartera és en el fons Ethna Defensiv, un fons mixt defensiu d’Ethenea.

Mentre que per assumir més risc, tenen un 10% de la cartera posicionat en renda variable amb el Schroder ISF European Value, un fons de la gestora francesa amb 850 milions d'euros de patrimoni que té els seus majors posicions en els bancs Royal Bank of Scotland i HSBC; i amb el Vanguard US 500 Stock Index, un vehicle indexat al selectiu de Wall Street.

contador