Un semàfor per saber si pots viatjar, l'últim del Regne Unit contra la Covid

"Per primera vegada crec que hi ha llum al final del túnel", ha reconegut el seu ministre de Transport

Bolsamanía
Europa Press | 09 abr, 2021 15:15
ep archivo   aeropuerto de heatwrow en londres
MAY JAMES / ZUMA PRESS / CONTACTOPHOTO - Archivo

Vols viatjar al Regne Unit? Doncs el proper 17 de maig entra en vigor al país un sistema de colors, o semàfor, per discriminar certs països en funció de la prevalença de virus, i mantenint sempre l'obligatorietat de fer-se proves abans i després d'arribar a territori britànic.

Els de Boris Johnson encara no han revelat quins països integraran cadascuna de les tres categories, encara que el seu ministre de Transport ha reconegut que "per primera vegada crec que hi ha llum al final del túnel".

Les autoritats tindran en compte dades com la taxa d'incidència, el percentatge de població vacunada, la prevalença de noves variants i l'accés a dades fiables per discriminar els diferents països en tres colors diferents: vermell, ambre i verd.

Per a les àrees considerades de major risc, que entraran dins la categoria vermella, es mantenen criteris similars als actuals, de manera que els viatgers arribats d'aquests països hauran de guardar una quarantena de deu dies en un hotel i sotmetre a un total de tres proves, una prèvia al viatge i dues al segon i al vuitè dia després d'arribar al Regne Unit.

Per als països en ambre, també s'estipula una quarantena de deu dies que no ha de ser necessàriament en hotels i el mateix nombre de proves, tot i que al cinquè dia es dona l'opció de realitzar un test que permetria abandonar l'aïllament de forma anticipada.

Els que arribin al Regne Unit des de les àrees marcades en verd, s'hauran de sotmetre a un test previ al viatge i un altre posterior -al primer o al segon dia- però no han de guardar quarantena ni són obligatòries més proves per acreditar que la persona no és portadora de la SARS-COV-2.

Un cop entrin en vigor els canvis, els viatgers no hauran de presentar cap raó vàlida per abandonar el Regne Unit i, tot i la cautela, el Govern ha començat a llançar missatges d'optimisme. "Per primera vegada puc dir que no desaconsello reservar vacances", ha dit a la BBC el ministre de Transport, Grant Shapps.

"Per primera vegada crec que hi ha llum al final del túnel i que podem reprendre els viatges internacionals (...) d'una manera segura", ha dit, incidint no obstant en que cal "un excés de precaució", en virtut de la qual s'han establert els protocols sobre proves.

Londres preveu revisar de tant en tant les restriccions, amb un calendari que fixa com a següent data clau el 28 de juny i que inclou també actualitzacions a finals de juliol i principis d'octubre, segons un comunicat del Ministeri de Transport.

Més de 31 milions de persones han rebut almenys una dosi d'alguna de les tres vacunes disponibles al Regne Unit, entre elles més de sis milions que ja han completat la pauta amb una segona injecció. El Ministeri de Sanitat britànic ha confirmat fins a la data 4.370.321 casos i 126.928 morts per la COVID-19.

contador